Asia Argento: Pedofili suçlaması incitiyor

Asia Argento: Pedofili değilim, ilişki yaşamadım cinsel saldırıya maruz kaldım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MeToo hareketinin öncülerinden olan ancak altı yıl önce 17 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla karşı karşıya kalan İtalyan oyuncu ve yönetmen Asia Argento, “Pedofili olarak adlandırılan şeyle suçlanmak beni incitiyor. Lekelendim” dedi.

Harvey Weinstein tarafından cinsel saldırıya uğradığını açıklayan ilk isimlerden biri olarak MeToo hareketinin öncülerinden olan Asia Argento, cinsel saldırıyla suçlanmasının ardından İtalya’da katıldığı bir televizyon programında açıklamalar yaptı.

'SUÇLANDIĞIM ŞEYLERİ YAPMADIM'

Altı yıl önce 17 yaşında olan Amerikalı Jimmy Bennett tarafından tacizle suçlanan Argento, “X Factor’e dönüp işimi yapmayı çok isterdim. Çünkü çocuklarım benimle gurur duyuyor, İtalya beni istiyor ve ben suçlandığım hiçbir şeyi yapmadım. Pedofili olarak adlandırılan şeyle suçlanmak beni incitiyor. Çocuklarım var ve kimsenin başına gelmemesini dilediğim bir şekilde lekelendim" dedi.

Harvey Weinstein'ın 1997 yılında Cannes Film Festivali sırasında, 21 yaşındayken kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirten Argento, MeToo Hareketi'nin de öncülerindendi. Mayıs ayında Cannes Film Festivali'nin kapanış gecesinde konuşan Argento, "Artık zaman değişti, hiç endişe duymadan istediğinizi yapamayacaksınız" demişti. (HABER MERKEZİ)