Emmy Rossum Shameless’tan ayrıldı

9. sezonuna girmeye hazırlanan Shameless'ın başrol oyuncularından Emmy Rossum, diziden ayrıldığını açıkladı. Rossum, 9. sezonun ardından dizide olmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Popüler Amerikan komedi-dram dizisi Shameless’ın (Utanmaz) başrol oyuncularından Emmy Rossum diziden ayrıldığını açıkladı. Fiona Gallagher karakterine hayat veren Rossum, 9 Eylül’de yayınlanmaya başlayacak olan 9. sezonunun ardından Shameless'ta yer almayacak.

Rossum Facebook’tan yaptığı açıklamada, 'Fiona' karakterinin kendisi için çok büyük bir fırsat olduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: “Shameless’ın 8 yıl önce hayatıma girmesinden itibaren, bir karakterin inişli çıkışlı harika hayatına öncülük ettim. Bu dizinin bana verdiği sürekliliği ne kadar özlediğimi asla fark etmemiştim. Sezonlar değiştikçe aynı ekibin geri gelmesi beni büyülüyordu. Harika yazılmış, harika şekilde işlenmiş bir dizi... Gerçek dostluklar bizim sezondan sezona devam etmemizi sağladı.”

'GİTTİĞİMİ DEĞİL ALT BİNAYA TAŞINDIĞIMI DÜŞÜNÜN'

Tek çocuk olan Rossum, Shameless’ın kast ve yapım ekibine katılmasıyla hayalini kurduğu kocaman bir aileye sahip olduğunu söyledi: “Çocukların nasıl büyüdüğünü beraber izledik. Onların güçlü, yetenekli bağımsız bireylere dönüştüklerini gördük. Emma’ya (Emma Rose Kenney) bacaklarını nasıl tıraş edeceğini ben öğrettim. Ethan (Ethan Cutkosky) araba kullanmayı öğrendiğinde yanındaydım. Shanola (Shanola Hampton), Jeremy (Jeremy Allen White), Joan ve Bill geçen yıl New York’ta gerçekleşen düğünümde dans etti. Bu türden bir istikrar, bu aile beni besledi ve yaratıcı bir şekilde gelişmem ve büyümem için yeterince güvenli hissettirdi. Biliyorum ki bensiz de devam edebilirsiniz. Anlatacak daha çok Gallagher hikayesi var. Benim gittiğimi düşünmek yerine alt binaya taşındığımı düşünün.”

'YÜKSELİŞTE ANAHTAR İSİMDİ'

Dizinin yapımcısı John Wells ise Rossum’un diziden ayrıldığını doğrularken, dönmek istediğinde kapıların oyuncuya her zaman açık olduğunu belirtti: “Rossum, Fiona karakterindeki başarısından setteki liderliğine kadar dizinin yükselişindeki anahtar isimdi. Shameless’ın birçok bölümünü yönetti. Dizinin 9. sezonun finalinde Emmy’ye Gallagherlara yaraşır şekilde veda etmek için çok çalıştık. Umarız Emmy’nin, Fiona için çıkardığı müthiş işi onurlandırabiliriz.”

Emmy Rossum, dizinin 8. sezonundan önce başrol olmasına rağmen erkek meslektaşından daha az ücret aldığını açıklamış ve eşit ücret talep etmişti. Dizide babasını canlandıram William H. Macy’nin desteğiyle yapımcılar 2016’da Rossum’la yeniden kontrat imzalamış ve ikiliye eşit ücret vermeyi kabul etmişti.