Talat Bulut hakkındaki takipsizlik kararı kesinleşti

Talat Bulut'un taciz davasında karar kesinleşti. Savcılık, Ö.Ş.'nin itirazını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Talat Bulut'la aynı dizi setinde çalışan, kostüm asistanı Ö.Ş., oyuncunun tacizine uğradığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturma sonunda Talat Bulut hakkında takipsizlik kararı verildi, bunun üzerine harekete geçen Ö.Ş., de avukatı aracılığıyla takipsizlik kararına geçtiğimiz günlerde itiraz etti. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, karardaki gerekçelerin 'usul ve yasaya uygun' bulunduğunu belirterek, genç kadının itirazını reddetti. Bu karar ile Bulut hakkında verilen takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu.

Sanatçı Talat Bulut'un avukatı Ahmet Avşar konuyla ilgili  yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Konu çok yönlü araştırılmış, tarafların ve tanıkların beyanlarına başvurulmuş ve sonuç olarak Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 172. maddesi uyarınca kamu davası açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmiştir. O zaman da ifade ettiğimiz üzere itiraza tabi bu karar yakınan tarafça 'Süreç henüz bitmedi' açıklamaları eşliğinde itiraz yasa yoluna konu edilmiş neticede itirazı değerlendiren mahkemece takipsizlik kararı usül ve yasaya uygun bulunmuş Özge Ş.'nin itirazı kesin olmak üzere reddine karar verilmiştir. Hal böyleyken ve soruşturmanın selameti açısından büründüğümüz suskunluğa rağmen, soruşturmanın masumiyetini hiçe sayarak müvekkili hakkına ve özel hayatına pervarsızca saldıran bir kesimin olduğu da görülmüştür. Bu çerçevede bahse konu yamalı iddiaların ve taraf beyanlarının içeriğini dahi bilmeksizin müvekkilin kişilik hakkını hiçe sayarak değer yargısı, eleştiri ve düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşan hakaret, yanıltıcı ve soruşturmayı etkilemeye yönelik beyan ve açıklama içeren tüm açıklamaların sahipleriyle ve ekli itirazın reddine ilişkin kesin karara rağmen saldırganlıklarını sürdürmede ısrarcı kimselerle hukukun tanıdığı olanaklar ölçüsünde ve yasal zeminde hesaplaşılacağı bilinmelidir."

BULUT: HEPİMİZDEN, HEPİMİZE MERHABA!

Talat Bulut sosyal medya hesabından mahkemenin kararını ve avukatının açıklamasını paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Yeni bir gün başladı dostlar. Karşı taraf itiraz etti. Mahkeme reddetti! Geride bıraktıkları, biriktirdikleri kalabalık… Benim için kalan ‘Kamuoyuna’ sesleniyorum: Ara verdiğimiz güzel günlerimiz için, hepimizden hepimize merhaba!" (HABER MERKEZİ)

Mucize 2'de Talat Bulut yerine Fikret KuşkanMucize 2'de Talat Bulut yerine Fikret Kuşkan

Fatih Aksoy'dan Talat Bulut yanıtı: Mahkeme mi kurayım?Fatih Aksoy'dan Talat Bulut yanıtı: Mahkeme mi kurayım?

Sinemacılardan Talat Bulut'a tepki: Kararı tekrar gözden geçirin!Sinemacılardan Talat Bulut'a tepki: Kararı tekrar gözden geçirin!

Şevval Sam'dan Talat Bulut açıklaması: Maalesef!Şevval Sam'dan Talat Bulut açıklaması: Maalesef!