'Karaya vuran yunusları kurtarmayın!'

Britanya'da bulunan Hayvanları Koruma Derneği karaya vuran yunuslar için çağrıda bulundu: Karaya vuran yunusları kurtarmaya çalışmayın!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Britanya Kraliyet Hayvanları Koruma Derneği (RSPCA) bir açıklama yayınlayarak, 'Karaya vuran yunusları lütfen kurtarmaya çalışmayın' uyarısı yaptı. Kuruluş, hayvanların sağlığı açısından bunun yanlış olduğunu bildirdi.

'YUNUSLAR BİLEREK KENDİLERİNİ KIYIYA VURUYOR'

RSPCA uyarısında yunusların çok hasta ya da ölmeye yakın oldukları zaman kendilerini bilerek kıyıya vurdukları belirtildi ve kamuoyundan da hemen koşup hayvanları yüzdürmeye çalışmak yerine, kendilerine haber vermeleri istendi. Britanya'nın Galler sahillerinde kısa süre önce yaşanan olayda kıyıya vurmuş yunusları görüp yardıma koşan halk, yollarını şaşırdıkları inancıyla yunusları yüzdürmeye çalışmıştı. Galler'deki olayda yüzdürülen yunuslardan biri, bir kaç gün sonra ölü bulundu. RSPCA, "Bize haber verilmiş olsa belki hastalığına müdahale edilebilir ve kurtarılabilirdi" diyor.

'YÜZDÜRMEYE ÇALIŞMANIN ÇOK BÜYÜK SAKINCALARI OLABİLİR'

Yunusların memeli hayvanlar olması nedeniyle, eğer hastalık ya da virüs taşıyorlarsa insanlara bulaştırabilecekleri uyarısında da bulunan RSPCA yetkililerinden Ellie West yazılı açıklamasında, "Batı Galler'de insanları doğa ve hayvan sevgisi ve yardımseverliği bir yandan hepimizin gururu. Ama bir memeli hayvanı yüzdürmeye çalışmanın çok büyük sakıncaları olabilir. İnsanlar elbette bunu iyi niyetle yapıyorlar. Ama genel olarak hayvanlar ve onların gönenci açısından yanlış bir iş yapıyorlar" dedi. (BBC Türkçe)