Edip Akbayram: Dilerim Arif'le Orhan ortasını bulur

Edip Akbayram siyasete girmesi için teklif aldığını ancak kabul etmediğini açıkladı. Sanatçı, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ndeki tartışmaları da değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Edip Akbayram, milletvekilliği için eski Başbakan Bülent Ecevit'in zamanından beri teklif geldiğini ancak geri çevirdiğini belirterek, "Bırakın biz türkülerimizi söyleyelim, siyasetçi de siyasetini yapsın” dedi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ndeki tartışmalar hakkında da konuşan Akbayram, Orhan Gencebay ve Arif Sağ arasındaki tartışmalara üzüldüğünü belirtti.

Edip Akbayram, Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'nun sorularını yanıtladı. Akbayram kendisine neden siyasete girmediği sorulduğunda, "Bülent Ecevit zamanından beri milletvekili olmam için çok teklif geldi. Deniz Baykal’dan da teklif aldım. Ama ben hep şunu söyledim; 'Bu ülkede kimse işini yapmıyor. Bırakın biz türkülerimizi söyleyelim, siyasetçi de siyasetini yapsın.' Yıllardır da türkümü söylüyorum" dedi.

'HER ŞEY PARA DEĞİL'

Zülfü Livaneli, Sabahat Akkiraz gibi birçok sanatçının siyasete girmelerinin hatırlatılması üzerine ise Akbayram, "Girsinler abi, sonuç? Sanatçı, siyasetin aleti olamaz. Politikaya girince pek dürüst kalamıyorsun. Şimdi diyelim ki ben CHP milletvekiliyim, parti başkanım yanlış karar aldığı zaman elimi kaldıramam. Biz bunu yapamayız. Ben Edip olarak milyonlar kazanabilirim ama her şey para değil" ifadelerini kullandı.

'KEMAL SUNAL'I ELEŞTİRENE YAZIKLAR OLSUN'

Şarkıcı, geçen hafta Cemile Bayraktar'ın, Kemal Sunal hakkında sosyal medyadan yaptığı, tepki çeken paylaşımı için ise şöyle konuştu, "Kemal Sunal’ı eleştirene yazıklar olsun. Bugün Kemal Sunal, Levent Kırca ve Tarık Akan herkesin evine girmiş, kültürümüze katkısı olmuş değerli insan. Bir insan öldüğü zaman, onu sevmeseniz bile 'Allah rahmet eylesin' dersiniz."

'ARİF VE ORHAN ORTASINI BULUR'

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYOBİR) yönetim Kurulu Başkanı Edip Akbayram, son zamanlarda Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nde (MESAM) Orhan Gencebay ve Arif Sağ arasında yaşanan olaylar hakkında ise, "Ben o meseleyi çok ayıpladım, sanata yıllarını vermiş iki kişinin yanlış anlaşılmalar nedeniyle basına düşmeleri beni çok üzdü. Dilerim ki, yakın zamanda Arif de Orhan da ortasını bulur ve dostluklar sürer" dedi.