Ahmet Ertegün kitabında 'taciz' iddiası

Dorothy Carvello, Ahmet Ertegün ve çevresindekilerle ilgili anı kitabı yazdı. Carvello, Ertegün ve çevresindekilere 'taciz' suçlaması yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ahmet Ertegün’ün eski sekreteri Dorothy Carvello, 4 Eylül’de Ertegün hakkında bir kitap yayımlayacak. Carvello, Amerika’da piyasaya sürülecek kitabında müzik adamını ve çevresindeki kişileri 'cinsel taciz'le suçladı.

Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün hakkında yayınlanacak kitap bir biyografiden ziyade Ertegün’ün ve etrafındakilerin 'kirli çamaşırlarını ortaya dökme' iddiasıyla yola çıkan bir anlatı. Carvello’nun yazdığı kitap, #MeToo hareketinin müzik dünyasındaki yansımasından sadece küçük bir örnek olarak değerlendiriliyor.

Ertegün’ün ve etrafındaki isimlerin, birlikte çalıştıkları kadınlara cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden Carvello’nun kitabı, ‘Hit Olmak Uğruna Her Şey’ adını taşıyor. billboard.com internet adresinde kitaptan yayımlanan bölümlerde Carvello’nun şu iddiaları da yer aldı: "1987’de Atlantic Records’da çalışmaya başladım. Ofisim, Ahmet Ertegün, Atlantic’in başkanı Doug Morris ve yardımcısı Sheldon Vogel’in odalarının olduğu yönetim kanadındaydı. Yöneticilerden biri her gün odamın yanından geçerken 'Seviş benimle' diye sesleniyordu. Dünyanın en kaba adamlarından biri olan Tunç Erim’in odasına da çok yakındım. Herkese ahlaksız lakaplar takıyordu ve bana dokunarak tacizde bulunuyordu." (Kaynak: Milliyet)