KHK'yla ihracının direnişini sergileyecek

KHK ile ihraç edildiğinden beri oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin, direnişinin 350. günü için fotoğraf ve karikatür sergisi hazırlıyor. Destek vermek isteyen herkesin karikatür gönderebileceği sergi 29 Ağustos'ta açılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile 6 yıldır çalıştığı işinden çıkarılmasının ardından yaklaşık bir yıldır haftanın 4 günü Düzce’de 3 günü ise Ankara Yüksel caddesinde oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin, direnişinin 350. günü için fotoğraf ve karikatürlerden oluşan bir sergi hazırlıyor. Karikatür veya resim göndermek isteyenlerin de 26 Ağustos’a kadar gönderebileceğini ifade eden Şahin, serginin açılışını 29 Ağustos’ta yapacak.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre; Alev Şahin karikatür veya resim göndermek isteyenlerin ‘[email protected]’ adresine mail atabileceklerini belirterek direnişi anlatan bir sergiye insanların destek olmasının kendisini mutlu edeceğini söyledi. Şahin, “İnsanlar sergiye belki Düzce’ye gelemeyebilir ama resim ve karikatür göndererek direnişe destek olabilirler. Çekimser davaranabilirler. Öyle davranmaları gerektirecek bir durum değil bu. Daha önce cezaevinde gelen karikatürler, çizimler var. Onlar da yer alacak. Bunlar yarınlarda belki bir kitaba dökülür." dedi.

'EKMEK VE ONUR KAVGASI HAFIZALARA KAZINMALI'

“Direniş ve ekmek mücadelesi dışında hiçbir ortam, durum halkla bu hissettiğim duyguları yaşatamazdı” diyen Şahin, “ OHAL koşullarında karşılıksız, çıkarsız bir ilişki oluştu aramızda bunun tarifi yok. Kirlenmiş kapitalist ilişkilerin içerisinde insanların çıkarsızca bana desteklerini sunması, şu dönemin koşullarında çok kıymetli. Bir ekmek ve onur kavgası kentte yeni bir gelenek yarattı. Buna sahip çıkılması, kentin hafızasına işlenmesi benim için çok değerli” şeklinde konuştu.