TBMM'de 'göçebe' düzeni!

Vekil sayısının artmasıyla TBMM binasında düzen kalmadı. Oda bulamayan vekillerden 'Göçebe hayatı yaşıyoruz' yorumu geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vekil sayısının 600’e çıkmasıyla Meclis’te oda sıkıntısı yaşanınca, vekillere oda yapılmak üzere komisyon odaları yıkıldı. Komisyonların, milletvekillerinin, idari çalışanların sürekli yer değişimi yaşaması 'göçebe hayatını' anımsattı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; TBMM, 27. Dönem’e başladı ancak Meclis Başkanlığı, vekil sayısınının artmasıyla oluşan 'oda krizini' henüz çözemedi. Yeni sistemde milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkınca, 470 odası bulunan Halkla İlişkiler Binası’nda oda bulma mücadelesi yaşanıyor. 50 yeni vekil için Halkla İlişkiler Binası’nın B bloğundaki  komisyon başkanlıkları boşaltılarak yıkılmaya başlandı. Komisyonlar ise toplantı salonları bölünerek bina içinde dağıtıldı.

'ODA KRİZİ' BİTMEDEN 'TUVALET KRİZİ' ÇIKTI

Bakanların artık seçilmiş vekillerden çıkmaması Meclis’in işini bir kat daha zora soktu. Odasız milletvekilleri boşalan odalara talipli olurken, Meclis Başkanlığı bu yerler dağıtılsa dahi açıkta kalan 60 vekil için yer bulma çalışmalarını sürdürüyor. TBMM Başkanlığı, Meclis’te yerleşim sıkıntısını aşmak için yoğun mesai harcıyor.

Komisyon odalarının yıkılıp, toplantı salonlarının komisyona dönüştürülmesi de 'tuvalet krizi'ne sebep oldu. Komisyon başkanları, odalarında vekillerinkilerde olduğu gibi tuvalet bulunmayınca tepki gösterdi. Ancak konum itibarıyla söz konusu odalarda tuvaletin bulunması mümkün gözükmüyor.

'BECAYİŞ'E BAŞVURANLAR VAR

Çekilen kurada açıkta kalan 60 kadar milletvekili Meclis yönetiminde geçici olsa da kendilerine bir yer bulunmasını talep ederken, odalarını beğenmeyen bazı milletvekilleri ise “becayiş” yöntemine başvuruyor. Halkla İlişkiler Binası’nda bulunan eski Meclis başkanları TBMM ana binaya taşındı. İdari personelin bulunduğu Bilgi İşlem Başkanlığı’nı eski tabur binasına taşıyan Meclis yönetimi, boşalan yerleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere eski başkanlara tahsis etti.

'GÖÇ YOLDA DÜZÜLÜR'

TBMM'de idari personel için de yer bulunamazken, Araştırma Hizmetleri Başkanlığı ana binadan tarihi ek binaya gönderildi. Meclis Başkanı Binali Yıldırım’la birlikte gelen yeni ekip şimdilik Meclis Başkanlık blokunda çalışıyor. Oda arayışı süren bazı milletvekilleri, “Göç yolda düzülür diye güzel bir atasözümüz var. Meclis’in bu hali için tamda bu söz söylenebilir. Göçebe hayatı yaşıyoruz”  yorumunu yaptı.