Diziler kaça mal olursa olsun kazandırıyor!

En çok ciro yapan diziler açıklandı. O3 Medya en çok kazanan yapım şirketi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin en çok ciro yapan dizilerinde Çukur ilk sırada yer aldı. O3 Medya, 119 milyon 400 bin TL ciro ile ilk sırada yer alırken kanallar da en az cirolar kadar para kazandı.

Forbes Dergisi'nin yaptığı açıklamaya göre, yapım şirketlerinden O3 Medya’nın sahibi Velid bin İbrahim Al İbrahim ise en çok kazanan yapımcı oldu. 'İstanbullu Gelin', 'Mehmed: Bir Cihan Fatihi', 'Gülizar' ve 'Vatanım Sensin' dizilerinin yapım şirketi O3 Medya, 119 milyon 400 bin TL ciro ile ilk sırada yer alırken kanallar da en az cirolar kadar para kazandı.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu'nun haberine göre, dizilerin bu rakamlarına, yurt dışı satışları dahil değil. Koloğlu'na konuşan yetkili isimler "Kanallar en az bu kadar kâr etmiştir dizilerden. Uluslararası satışı olan izlenme oranı belirli bir seviyede kalan diziler zarar etmez. Proje kaça mal olursa olsun, kazandırır. Serbest piyasa Dünya Kupası’nda 100 milyonluk futbolcu da var, 10 milyonluk da... Dizi oyuncuları için de durum aynı. Oyuncu bu paraları hakediyorsa, alacaktır. Veren mutlaka bulunur" dedi.

'Çukur', 'İstanbullu Gelin'i geçti: En çok kazananlar...'Çukur', 'İstanbullu Gelin'i geçti: En çok kazananlar...

Etiketler dizi çukur ciro