Hıçkırık dizisi oyuncularından 'Paramızı alamadık' iddiası

Hıçkırık'ın ekibi maaşlarının ödenmediğini iddia etti. Ekip, yapım şirketi hakkında dava açacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Hıçkırık' dizisi oyuncuları paralarını alamadıklarını iddia etti. Kerime Nadir'in aynı isimli romanından uyarlanan günlük dizi 10 Ocak'ta başlamış, 28 Şubat'ta yayınlanan 50. bölümüyle ekrana veda etmişti. Oyuncular ve set ekini, dizinin bitmesinin ardından yapım şirketine ulaşamadıklarını söyledi.

İddiaya göre; oyuncular ve set ekibi, çalıştıkları 30 bölümün parasını alamadıklarını ve yapımcılar Sinan Akad ve Sevgi Birsel'e ulaşamadıklarını ileri sürdü. Yapımcıların adres ve telefon numaralarını değiştirdikleri iddia edildi. Dolandırıldıklarını söyleyen ekip, alacaklarının 2 milyon liraya yakın olduğunu, 20 bölüme kadar ödeme yapan yapımcıların son 30 bölüm için ekibe defalarca söz vermelerine rağmen ödeme yapmadıklarını belirtti.

'UĞURKAN EREZ SÖZ VERMİŞTİ'

Sabah'ın haberine göre, ekibin seti bırakarak eylem yaptığını kaydeden mağdurlar, dizinin stil danışmanı olan Uğurkan Erez'in bir sandalyenin üzerine çıkarak bir konuşma yaptığını ve "Herkesin parasını ödeyecekler. Akad ve Birsel ödemezse ben ödeyeceğim; şeref ve namus sözü" dediğini ileri sürdü. Fakat Erez'in de şaibeli bir icra davasıyla kalan parayı hesabına geçirdiği iddia edildi. Ekip, Kanal D tarafından yapım şirketine tüm bölümlerin ödemesinin yapıldığını, fakat Birsel Yapım tarafından kendilerine ödeme yapılmadığını söyledi.

'HERKESE BORÇLARI VAR'

Dizinin oyuncu ve set çalışanlarının; Sinan Akad ve Sevgi Birsel hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Akad ve Birsel'in kaçmasını engellemek için yurt dışı yasağı talebinde bulunacak olan mağdurlar, "Önce telefonlarını, sonra şirketin adresini değiştirdiler. Geçtiğimiz günlerde evlerine gittik, evlerinden de taşınmışlar. Komşularına sorduğumuzda 'Herkese borç takıp kaçtılar' dediler. Hakkımızı almadan bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.