Hadise unutkanlık hastalığına yakalandı!

Hadise unutkanlık hastalığın nedeniyle tedavi görüyor. Sanatçı her ay b12 iğnesi kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı Hadise unutkanlık hastalığına yakalandığını açıkladı. Yoğun ve stresli ortamda çalışma, psikolojik bir takım faktörler bilgi işleme sürecini olumsuz etkiliyor ve unutkanlığa neden olabiliyor.

Sanatçı, her ay düzenli olarak B12 vitamin iğnesi kullandığını belirti.

UNUTKANLIK HASTALIĞI NEDİR?

Bellek beynin çok önemli bir işlevidir ve değişik beyin bölgelerinin koordine çalışması ile oluşur. Burada bellekte saklanacak bilginin sık tekrarı, uyku gibi değişik faktörler de rol oynar. Unutkanlık ise bellekte bulunan bilgilerin bir şekilde yok olması sürecidir. Bu bazı hastalıklar sonucunda olabilir. Ama her unutkanlık da bir hastalık göstergesi değildir. Genel olarak tekrarlanmayan ve çağrılmayan bilgi unutulur. Dolayısıyla her unuttuğumuz bir hastalığın belirtisi değildir. Bunun yanı sıra bilgi işleme sürecinin istemli veya istemsiz zihin etkisinde de olduğu bilinir.

Beynimizde bilgi işleme sürecinde, tamamen fizyolojik olarak yani normal kabul edilen ‘unutmalar’ olabilir. Ama aynı zamanda unutkanlığın bazı hastalıklar için de erken bir belirti olabileceği akılda tutulmalıdır. Bazı günlük eylemleri yapmakta zorlanma; sık ve rutin yapılan işleri yapmakta güçlük, yakın kişilerin adlarının ve kim olduklarının hatırlanmaması, iş yerinde önceden kolaylıkla yerine getirilen işlevleri yapamama, önemsenmesi gereken durumlarıdır. Yoğun ve stresli ortamda çalışma, psikolojik bir takım faktörler bilgi işleme sürecini olumsuz etkiler ve unutkanlığa neden olur. Ama bu unutkanlık, çoğu zaman ciddi bir beyin hastalığının belirtisi değildir. (HABER MERKEZİ)

Etiketler hadise unutkanlık b12