Çelik aranjörleri kızdırdı

Aranjörlerin telif hakkına Çelik'ten yorum geldi. Çelik "Kırık programa devam mı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG)’nde yaşanan seçim ve kayyım tartışmaları gündemden düşmezken aranjörlerin telif hakkı tartışmasına Çelik de dahil oldu. Aranjörler “Telif almak bizim de hakkımız” diyerek meslek birliklerine tepki gösterdi. Çelik’in, “Aranjörler kullandıkları ses bankalarına telif ödeyecekler mi?” yorumu ise müzisyenler arasında gündem oldu.

Çelik, aranjörlerin kullandığı loop (döngü) ya da yaratılmış ses bankalarına da telif ödeyip ödemeyecekleri sordu. "Yoksa kırık programa devam mı?” diyerek İskender Paydaş ve Erdem Kınay’ın da aralarında bulunduğu aranjörleri Twitter’da etiketleyen Çelik'e, İskender Paydaş "Her sene ortalama 20.000 usd müzik aleti yatırımı , 290.000 tl asistan/ses mühendisi ödeneği, ortalama 7.000 usd yazılım telifi ödediğimin yanı sıra yeteneğimi, emeğimi, zamanımı sen sorumsuzca alay et diye harcamıyorum sevgili Çelik" cevabını verdi.

ARANJÖRLER TEPKİLİ

Emirhan Cengiz, böyle ithamların çok çirkin olduğunu vurgulayarak Çelik'e tweet attı. Cengiz yanıtında “Tanımadığınız insanları polemik amaçlı böyle şeylerle itham etmeniz çok çirkin. Artık devir değişti, bir siz değişemediniz. Bizi bilen biliyor” dedi.

Ceyhun Çelikten bu sektörde geçiçi olduklarına vurgu yaparak aynı tweeti alıntıladı ve "Arkadaşlar bizler hancıyız. Müzikal anlamda ellerimizle fikirlerimizle ve duygularımızla çok kişiyi meşhur ettik hayatlarına altın dokunuşlar yaptık şükür . Bize saygı göstermeyipte kendince yeren ve üzerimizden reklam yapmaya çalışan kişilere takılmayın gülün ve geçin" yorumunda bulundu.

Merve Özbey ile birlikte yaptığı şarkılarla gündemde olan Erdem Kınay ise Çelik’in üç yıl önce kontrbas çalarken çektirdiği fotoğrafı, “Ne kadar ciddiye alabilirim ki? İstesem de olmuyor” notuyla paylaşarak yanıt verdi. (Kaynak:Habertürk)