Otellere 'Çocuk Dostu Turizm' eğitimi

Uluslararası Çocuk Merkezi özel sektördeki turizm ve seyahat şirketlerine otel çalışanlarına çocuk hakları ve çocuk dostu turizm hakkında eğitim programı düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Uluslararası Çocuk Merkezi tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İnsan Hakları Programı altında desteklenen, “Çocuk Dostu Turizm: Özel Sektörde Çocuk Haklarının Korunması için Sivil Toplum ile İş birliği Projesi” kapsamında eğitimler gerçekleştiriliyor. Planlanan 5 eğitimin ilki 9 Mayıs'ta Alanya ve Antalya otellerinin orta ve üst düzey çalışanları ile yöneticilerinin katılımıyla Alanya Gardenia Otel’de gerçekleşti. Projenin devamında, eğitici eğitimlerinin haziran ayı içerisinde Ankara, İstanbul ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

EĞİTİMLERLE ÖRNEK İŞLETMELERİN OLUŞMASI AMAÇLANIYOR

Uluslararası Çocuk Merkezi'nin yürüttüğü projenin amacı, turizm sektörüyle iş birliği içinde çocuk dostu ve güvenli turizm anlayışını ortaya koymak ve çocuk haklarını koruyan aktiviteler gerçekleştirirken Türkiye turizminin “Çocuk Dostu Turizm” konseptiyle markalaşmasını sağlamak. Öte yandan merkez, eğitimlerle birlikte çocuk haklarının korunmasını politika haline getiren örnek seyahat ve turizm şirketlerinin oluşmasını ve gelişmesini amaçlıyor.

ÇOCUK DOSTU TURİZM KAVRAMI NEDİR?

“Çocuk dostu turizm” kavramı çocuk haklarının korunması, çocukların birer birey olarak görülerek değer verilip saygı duyulan ve çocukların şiddetten korundukları turizm ortamları olarak tanımlanıyor. Çocuk haklarının korunması kapsamında ise turizm şirketlerinin çocuk koruma politikası benimsemeleri ve bunu beyan etmeleri, bu kapsamda iş yerinde çocukların asla şiddete maruz kalmayacakları, bu konuda personelin eğitileceği, çocukların istismar ve sömürüden korunduklarına dair çocuk koruma politikası benimsemeleri ve personel ile müşterilerin tesislerdeki çocuklarla nasıl iletişim kuracaklarını bilmeleri, çocuklara birer birey gibi davranarak onlara değer vermeleri, saygı duymaları gibi ifadeler yer alıyor. (DUVAR)