Netflix dizisinde Kırıkkale gıybeti!

Collateral filminin Netflix'te yayınlanmaya başlanan dizi versiyonunda Kırıkkale için 'dünyanın en berbat yeri' denilen bir diyalog yer aldı. 'Berna' adlı karakter daha sonra, 'Her sabah Türkiye'de uyanmadıkları için şükrettiklerini' söylüyor... Dizide Türk sineması ve Nuri Bilge Ceylan diyalogları da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2004'te başrolünde Tom Cruise’un yer aldığı Collateral'ın BBC tarafından hazırlanan dizi versiyonu 9 Mart'ta Netflix'te yayınlandı. Mini dizi olarak yayınlanan ve 4 bölümden oluşan Collateral'de Türkiye ile ilgili diyaloglar da dikkat çekti.

Bir pizza kuryesinin öldürülmesi araştırılırken karmaşıklaşan olayların anlatıldığı dizide, İngiliz İç İstihbaratı'ndan Sam Spence ile MI5'in insan kaçakçıları arasına ajan olarak yerleştirdiği Berna Yalaz arasında geçen bir diyalog dikkat çekti. Sam ve Berna'nın konuştuğu sahnede, Berna çocukluğunun Kırıkkale'de geçtiğini söylüyor. "Her sabah Türkiye'de uyanmadığı için şükrettiğini" söyleyen Berna, Kırıkkale için 'dünyanın en berbat yeri' diyor.

FİNALDE NURİ BİLGE CEYLAN SOHBETİ!

Dizinin Final bölümünde ise gözaltına alınan Berna, dedektifin 'Ne iş yapıyorsun?' sorusuna, "Türkçe filmlere altyazı yazıyorum" yanıtını veriyor. Dedektifin, "İngiltere'de Türk filmleri o kadar izleniyor mu?" sorusu üzerine ise Berna, "Türk sineması patlama yaptı sen bilmiyor musun?" dedikten sonra Nuri Bilge Ceylan gibi yönetmenlerin filmlerinin çok izlendiğini anlatarak, "Kış Uykusu'nu izlemedin mi?" diye soruyor, dedektif ise "İngiltere'de gösterime girdi mi?" diye soruyor.