RTÜK'ten Seda Sayan'ın sözlerine 5 program durdurma cezası

Seda Sayan'ın açıklamaları gündem oldu. RTÜK, program durdurma kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seda Sayan'ın kendi adını taşıyan programında manken Ece Gürsel'e sarf ettiği sözleri kamuoyunun tepkisini çekti. RTÜK konuyla ilgili inceleme başlattı.

Sabah gazetesinden Selçuk Adıgüzel'in haberine göre, programın yayımlanmasının ardından geçen iki gün içinde RTÜK'e 500'den fazla şikâyet iletildi. RTÜK'ün inceleme başlattığı öğrenildi.

'KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ'

Konuyla ilgili konuşan İnşaat İşçileri Sendikası yetkilisi "İnşaat işçilerini damızlık olarak gören bu ahlaksızca yaklaşıma tepki gösteriyoruz. Kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bugün gerçekleştirilen toplantısında, Show TV'de 5 Mart'ta yayınlanan "Seda Sayan'la" programında sunucu Seda Sayan'ın inşaat işçilerine dönük sözleri nedeniyle karar çıktı.

Üst Kurul, kanala en üst seviyeden ceza olan 5 kez program durdurma müeyyidesinin uygulanmasına karar verdi. Ceza, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmünün ihlal edilmesi sebebiyle uygulandı.

Sayan, "Kız yazık ne inşaat işçileri var. Onlar insan değil mi? Kız siz ne bekliyorsunuz doğurmak için. Baktın adamın genleri güzel. Maşallah sırım gibi. Tuttuğunu koparıyor, kuvvetli, yap çocuğu ne var?" şeklinde sözler sarf etmişti.