Thurman: Weinstein beni de taciz etti

Uma Thurman, 'Ben de' dedi: "Weinstein, 1994 yılında bana da tacizde bulundu."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li oyuncu Uma Thurman yapımcı Harvey Weinstein'in 24 yıl önce kendisini de taciz ettiğini söyledi.

New York Times'a konuşan oyuncu, 1994'te Londra'daki bir otelde Weinstein'in kendisiyle birlikte olmak için uygunsuz davranışlarda bulunduğunu, ancak fiziksel bir saldırının söz konusu olmadığını belirtti.

Harvey Weinstein ise suçlamayı reddetti. Yapılan açıklamada, Weinstein'in uygunsuz davranışlarından dolayı Thurman'dan özür dilediği ancak cinsel taciz iddiasının asılsız olduğu öne sürüldü.

ÇOK SAYIDA TACİZ İDDİASI VE SORUŞTURMA

Oscar ödüllü filmlerde imzası bulunan Harvey Weinstein'e 70'ten fazla kadın benzer suçlamalar yöneltmiş, yapımcı hakkında birden fazla soruşturma başlatılmıştı.

KILL BILL, WEINSTEIN'IN YAPIM ŞİRKETİ TARAFINDAN ÇEKİLDİ

Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini yaptığı, Thurman'ın da başrolünü üstlediği 'Kill Bill' adlı seri Weinstein'e ait yapım şirketi tarafından çekilmişti.

Harvey Weinstein'ın taciz ve tecavüz skandalı sonrası dünya genelinde sosyal medya üzerinden #MeToo (Ben de) kampanyası başlatılmıştı.

Cinsel tacize uğrayan kadınları, haklarını aramaları için cesaretlendirme amacıyla sosyal medyada başlatılan 'Me Too' (Ben de) hareketi kısa sürede ses getirmiş, Time dergisi 'Yılın Kişisi' olarak #metoo hareketini seçmişti.