Tarihten 5 ilginç gebelik testi

Bugün hamile olup olmadığınızı öğrenmenin hem bilimsel hem de kolay pek çok yöntemi var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarih boyunca gebeliği anlamak için kullanılan o kadar ilginç yöntemler var ki…

İşte sadece 5 tanesi…

1- BUĞDAYA, ARPAYA İŞEMEK…!

En eski hamilelik testlerinden biri Antik Mısır’dan günümüze kadar geliyor. M.Ö. 1350 yılında, kadınların birkaç gün boyunca buğday ve arpa tohumları üzerine idrar yapmaları tavsiye edilir; eğer buğday filizlenirse, bir kız çocuğunuz, arpa filizlenirse bir erkek çocuğunuz olacaktır. Eğer arpa ve buğdaydan hiçbiri filizlenmediyse, hamile değilsiniz demektir.

Bu test hakkında en ilginç şey, 1963 yılında, laboratuvarda yapılmış olan buğday ve arpa testinde hamile kadınların yüzde 70’inin tohumları gerçekten filizlendirdiğini; fakat erkeklerin ve hamile olmayan kadınların idrarının tohumlara bir etkisi olmadığı bulgusuna ulaşmasıydı.

Ay bu Eski Mısırlılar da her şeyi biliyormuş yahu!

2- SOĞAN TESTİ!

Antik Mısır’da, buğday ve arpa testi yapılırken, Eski Yunan’da Hipokrat, hamile olduğundan şüphelenen kadınlara geceleri vajinalarının içerisine soğan veya güçlü kokulu başka sebzeler koymalarını tavsiye ediyordu. Eğer kadının nefesi ertesi sabah soğan kokuyorsa, hamile değildi; bu, onun rahmi açık olduğunu böylece soğan kokusunun ağzına kadar geldiğini gösteriyordu. Hamileyse, rahim kapalı olurdu ve kokuyu getirecek tünel de olmazdı.

3- BİRA VE HURMA PÜRESİ TESTİ!

Başka bir Antik Mısır papirüsü püre haline getirilmiş hurma ve birayı bir yere yaymanızı ve halı üzerinde oturan kadının kaç kez kustuğunu kaydetmenizi öneriyor. Eğer kayıt altına alınan kusmalar fazlaysa, bu muhtemelen kadının hamile olduğunu gösteriyor. Bu testin arkasındaki düşünce, erken gebelik belirtilerinden biri olan koku hassasiyetinden geliyor.

4- GÖZLERİMİN İÇİNE BAK… ARTIK BU TESTİ SİZ DE YAPABİLİRSİNİZ :) 

Bir 16. yüzyıl hekimi Jacques Guillemeau, kadının gözlerinin onun hamile olup olmadığını söyleyebildiğini iddia eder. Oftalmoloji ( görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgilenen bir tıp bilim dalı) üzerine önemli bir eseri olan Guillemeau, ikinci ayda, hamile bir kadının göz bebeklerinin küçülüp, göz kapaklarının sarktığını ve gözünün köşesinde küçük damarların şiştiğini söylüyor. Belki bu söyledikleri inandırıcı olmayabilir, fakat bir şey doğru: Gözler, hamilelik döneminde görmeyi etkileyecek şekilde değişir.

5- MANDAL TESTİ… 

15. yüzyıl sonlarında yazılmış kadınlara dair tıbbi bilgiler ansiklopedisi gibi de düşünülebilecek Kadın İncilinde “Bir kadının hamile olup olmadığını bilmek istiyorsanız bir leğene işemesini ve sonra bu leğene mandal koymasını isteyin; üç ya da dört saat boyunca bu mandalı idrarın içerisinde bırakın. İdrarı leğenden dökün ve mandalı kaldırın. Eğer leğende mandal izi varsa, kadın hamiledir” yazar. (Kaynak: Ekmek ve Gül)

Etiketler hamile test soğan mandal