Black Mirror'ın anlamı ne?

Black Mirror'un anlamı merak konusu oldu: Her duvarda, her avuç içinde bulacağınız bir isim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix'in popüler dizisi Black Mirror, teknolojinin insan hayatına gelecekte nasıl etki edeceğine dair senaryolarıyla kendi izleyicisini oluşturdu. Dizinin ismi de merak uyandırıyor.

Black Mirror, Siyah Ayna anlamına geliyor. Dizinin neden bu ismi aldığı konusunda izleyiciler arasında çeşitli görüşler var. Kimisi bu ismin, dünyanın karanlık bir yöne doğru gittiğini sembolize ettiğini düşünürken, bazıları da teknolojinin toplumu tüketerek siyah bir çukura çektiği anlamında bu adın kullanıldığı yorumunda bulunuyor. Bir diğer görüş ise dizinin izlendiği tv, bilgisayar ya da akıllı telefon ekranlarının aslında siyah olması ve eğer ekranda bir şey yoksa ekranan bakan kişinin kendi yansımasını görmesi.

Dizinin senaristi Charlie Brooker, 2011 yılının Aralık ayında Guardian gazetesine yazdığı makalede dizinin adının arkasındaki sebebi şöyle açıkladı: "Black Mirror (Siyah Ayna) adı sizin her duvarda, her masada, her avuç içinde bulacağınız bir isim: Bir televizyonun, bir monitörün, bir akıllı telefonun soğuk, parlak ekranı."