Ambra Battilana: Weinstein, tacizi açıklamamam için 1 milyon dolar ödedi

İtalyan model Ambra Battilana, yapımcı Harvey Weinstein, kendisini 2015 yılında taciz ettiğini söyledi. Battilana, Weinstein'dan susma karşılığı 1 milyon dolar aldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 50'den fazla kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'la ilgili bir iddia da İtalyan model Ambra Battilana'dan geldi. Battilana, Weinstein'ın 2015 yılında taciz konusunda sessiz kalması için kendisine 1 milyon dolar ödediğini ileri sürdü.

New Yorker'a konuşan Battilana, Weinstein'ın Nisan 2015'te kendisine tacizde bulunduğunu, bunun üzerine polise şikayet için gittiğini söyledi. Battilana polisle koordinasyon içinde ses kaydı almak için telefon açtığında Weinstein'ın özür dileyip odasına çağırdığını aktardı.

'POLİS SUÇÜSTÜ YAPMAK İSTEDİ'

Bunun üzerine polisle birlikte otele gittiklerini, anlatan İtalyan model, dedektiflerin Weinstein'a suçüstü yapmak istediklerini, kendisinin korkudan odaya girememesine rağmen, polislerin Weinstein'ı gözaltına aldığını söyledi. Battilana, avukatlarının kendisine sunduğu anlaşmayı kabul etmesiyle Weinstein'ın kelepçelenip hapse atılmaktan kurtulduğunu belirtti.

Battilana 1 milyon dolar karşılığı 'kamuoyuna açıklama yapmama anlaşması' yaptığını, bu kapsamda Weinstein'a yönelttiği suçlamaların hiçbirinin aslında gerçekleşmediğinin altına imza attığını söyledi. Ses kaydığını sildiğini, tüm e-posta hesaplarının ve elektronik cihazlarının şifrelerini teslim ettiğini söyleyen Battilana, ''Weinstein'ın avukatı ben sözleşmeyi imzalarken karşımda titriyordu. Durum bu kadar ciddiydi'' iddiasında bulundu.

'DOĞRU BİR ŞEY YAPMADIĞIMI HİSSEDİYORUM'

İtalyan model, yargıya başvurmak yerine neden sözleşme imzaladığı sorulunca şunları söyledi: ''O zaman 22 yaşındayım. İngilizceyi iyi bilmiyordum. Sözleşmeyi tam anlamadım. Avukatım ailem için en iyisinin bu olduğunu ileri sürerek kabul etmemi tavsiye etti. Weinstein'ın medyayı üzerime saldırtmasından da korktum. Sonra annem ve kardeşime destek olmam gerektiğini, hayatımın mahvolacağını düşünüp sözleşmeyi imzaladım. Ancak doğru bir şey yapmadığımı hissediyordum.''

New Yorker'ın haberinde "Weinstein, 20 yıl boyunca kendisini suçlayanlarla 6-7 sıfırlı böyle pek çok anlaşma yaptı" dedi.