İnternette de reyting ölçülecek

Reyting hesaplanma sistemi değişti. İnternet üzerinden izlenmeler de hesaba katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TİAK (Televizyon İzleme Araştırma Anonim Şirketi), reyting ölçümlerini üç artı iki yıllığına TNS/Media Kantar Group’a verdi. Yeni sistemde internet üzerinden izlenmeler de reyting hesabına katılacak.

Sina Koloğlu Milliyet'teki köşesinde konuyla ilgili, "Evimizdeki televizyonun izlenme karşılığı ölçülüyordu. Bu duruma artık internet üzerinden yapılan izleme de dahil olacak. ‘Zaman kaydırmalı izleme’ diyorlar. ‘İzle, kaydet’ yöntemiyle (dijital platformda olduğu gibi ya da kişisel olarak yapılan kayıtlarla) bir dizi bittikten sonra, ne kadar izlendiği ölçülecek. Bir başka izlenme oranı daha ‘reyting araştırmalarına’ dahil oluyor: Çoklu ekran ölçümü. Vatandaşın internet ortamında bilgisayardan, tabletten ve telefondan izlediği...

Mesela Blu TV, Puhu TV ya da Netflix ortamında izlenenlerin ölçümü. TİAK (Televizyon İzleme Araştırma Anonim Şirketi) izleme-araştırma işini, tekrar üç artı iki yıllığına TNS/Media Kantar Group’a verdi. Yeni dönemle birlikte (Ekim 2017) yukarıda sözünü ettiğim araştırmalar da sisteme eklendi. İnternetteki izlenme durumları da artık önem kazanmış oluyor" dedi.