Kadına yönelik şiddete karşı koşacaklar

Kadın Dayanışma Vakfı, İstanbul Maratonu'na katılıyor. Vakıf, destekçilerini bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 39'uncusu düzenlenecek İstanbul Maratonu'na kayıtlar sürüyor. 12 Kasım tarihinde düzenlenecek yarış öncesi bir çok sivil toplum kuruluşu yarışta görünür olmak ve projelerine kaynak yaratmak için başvuru yapıyor.

Her yıl binlerce kişinin katıldığı maratonda STK'lar da seslerini duyurabilmeyi ve kampanyalarına maddi kaynak yaratmayı amaçlıyor. 30 Eylül tarihinde sonlanacak başvurular öncesi 'Kadın Dayanışma Vakfı, 'Adım adım ile iyilik peşinde koşuyoruz' projesi için koşacak gönüllülerini bekliyor.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI KOŞACAKLAR

Şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz olarak sosyal, hukuki ve psikolojik danışmanlık sunan 'Kadın Danışma Merkezi' her yıl 300'den fazla kadına destek oluyor. 12 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan İstanbul Maratonu'na Kadın Danışma Merkezi bu destekleri sürdürebilmek için kaynak yaratma amacıyla katılıyor.

Kadın Dayanışma Vakfı çalışanlarından Nihan Damarlı destek vermek isteyenlere şu çağrıyı yaptı: "Herkesi maratonda bizimle koşarak ve koşucularımıza bağış yaparak kadına yönelik şiddete karşı dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz." (DUVAR)