'Konuşmaya ne hakkınız var?'

Vatan Şaşmaz, bugün toprağa verildi. Şaşmaz'ın sevenleri ve akrabaları Güzeltepe Birlik Camii’nde yapılacak tören için toplandı.

Google Haberlere Abone ol

Nergis Fırtına

DUVAR - Sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz, İstanbul Beşiktaş’taki Conrad Otel’in odasında ölü halde bulundu. Vatan Şaşmaz’ı eski manken ve oyuncu Filiz Aker’in öldürdüğü belirtildi.

Dün, Adli Tıp'tan alınan cenaze bugün öğlen namazına müteakiben Güzeltepe Birlik Camii’nde yapılan törenin ardından toprağa verildi.

Sanat dünyasından birçok ismin hazır bulunduğu cenazede Vatan Şaşmaz'ın annesi Safiye Şaşmaz ayakta durmakta güçlük çekti.

Şaşmaz'ın ardından arkadaşları şunları söyledi:

Metin Uca: Tabii ki çok keyifli, güzel şeyler paylaştık. Hiçbir sekilde ona yakıştıramıyorum. Daha beteri üzerine konuşulanlar ve yapılanlar...

Herkesin kendisini profesyonel cinayet masası dedektifi zannettiği, ileri geri konuşma hakkını kendinde bulduğu bir durumdayız. Hayallerini, acılı eşini, doğmamış çocuğunu annesini düşünmüyorlar. Bu toplumsal bir delirme herhalde. Çünkü böyle bir değerlendirme yapmaya kimsenin hakkı yok. Merakı da anlarım ama insani ve etik bir sınırı olmalı. İkisinin de aşıldığını düşünüyorum. Çok ciddi bir kötülük var. Daha geçen gün Nişantaşı Camii'nde ölünün başınnda selfie yapan adamın çılgınlığını konuşurken, 1 saat geçmeden "Benim çocuğumu Vatan Şaşmaz'ın yerine alır mısınız?" diyen adamların duyarsızlığına şahit oluyoruz. Ne hakınız var sadece ekrandan tanıdığınız bir insan hakkında konuşmaya. Bu açıdan baktığımızda toplumca delirdiğimizi düşünüyorum.

vvv

Oyuncu Volkan Severcan: Ne diyebilirim ki şok içindeyim.

Oyuncu Mehmet Auf: Çok iyi bir insandı. Çok güleryüzlüydü. Kalbi çok temiz bir insandı.

Ömür Gedik: Vatan'la ilgili tek söyleyebileceğim şey çok temiz kalpli olması... Kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş bir insandı. Herkes için iyilikten başka bir şey düşünmezdi. Hachiko Derneği'nin de en büyük destekçilerinden biriydi. Gece gündüz yardım ederdi. Hep iyilik konuşurduk. Hakkında çıkan haberler beni ilgilendirmiyor. Yazık oldu.