Spiker Mesut Mertcan hayatını kaybetti

TRT'nin unutulmaz spikerlerinden Mesut Mertcan, Adana Huzurevi'nde 71 yaşında hayatını kaybetti. Mertcan bir süredir ağır sağlık sorunları yaşıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TRT’nin bir dönem haber yüzü olan spiker Mesut Mertcan, 2015 yılından bu yana kaldığı Adana Huzurevi’nde yaşamını yitirdi.

2015 Ekim ayından bu yana Adana Huzurevi'nde yaşayan ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan 71 yaşındaki Mesut Mertcan'ın vefatı kurum çalışanları arasında da büyük üzüntüye neden oldu. Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Doktor Ethem Şahin, ünlü spikerin uzun süredir depresyonda olduğunu belirterek, "Birkaç gün önce zona rahatsızlığı vardı. Bugün de kendisini 10.00-10.30 sıralarında gördüm. Ağrıları olduğunu söyledi. Saat 11.00 sıralarında da görevliler çağırdı. Odasına gittiğimde hayatını kaybetmiş olduğunu belirledik. Ailesine haber verildi. Ailenin talimatları doğrultusunda defin işlemi yapılacak" dedi.

TRT'deki haber sunma hayalini gerçekleştirdikten sonra sanatçı arkadaşları Murat Soydan ve Aytaç Arman ziyaretine gelmiş, bu ziyarete çok sevinmişti" diye konuştu.

Mesut Mertcan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde MGK bildirisini okumasıyla da biliniyordu.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler trt spiker mesut mercan