Şanlıurfa'nın 'ciğer kebabı' tescilleniyor

Daha önce; biber, çiğ köfte, meyan şerbeti ve Birecik patlıcanın coğrafi işaretinin alındığı Şanlıurfa'da, Ticaret Borsası bu kez ciğer kebabı için harekete geçti. Ciğer kebabının coğrafi tescili için gerekli başvurular yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa ile özdeşleşen ciğer kebabının coğrafi tescilinin alınması için çalışma başlatıldı. Şanlıurfa Köfteciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak, “Ciğer kebabımızın tescili için başvuruda bulunduk. İnşallah bu eşsiz lezzetlimizi sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtacağız” dedi.

3 TON CİĞER TÜKETİLİYOR

Şanlıurfa’da günlük ortalama 3 ton ciğer kebabı tüketildiğini ve bu kebabın patentinin alınması için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapıldığını ifade eden Köfteciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Kaçak, "Şanlıurfa’da 27 çeşit kebap türümüz bulunmaktadır. Bunların arasında en fazla ciğer kebabı tüketiliyor. Şanlıurfa’ya ziyarette bulunan bakanımız Fakıbaba’nın açıklaması üzerine ciğer kebabının patentinin alınması için çalışmalara başlanıldı" açıklaması yaptı. (DHA)