Manş Denizi'ni uçan otomobil ile geçti

Fransız pilot Bruno Vezzoli, planör paraşüt ile Buggy otomobilden oluşturulan hibrit bir araçla Manş Denizi'ni başarılı bir şekilde geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters'in haberine göre ‘Pegasus' adlı uçan otomobil, Fransa'nın liman kenti Calais'nin yakınındaki pistten havalanarak, Manş Denizi'nin üzerinden geçtikten sonra kalkış noktasının 59 kilometre uzağına, İngiltere'nin Dover kentinin yakınlarına iniş yaptı.

Fransız pilot Bruno Vezzoli yaptığı açıklamada "Herhangi bir motorlu araçta olduğu gibi en büyük risk, havadayken yaşayacağımız bir arızaydı. Ön kontrolleri yaptıktan sonra havalandım. Eğer bir arıza olsaydı, plandığımız gibi yere değil de, deniz üzerine iniş yapmak zorunda kalacaktım" dedi.

‘Pegasus'un yaratıcısı, tarihin ilk havacılarından olan Alberto Santos-Dumont'un ve 1909'da Manş Denizi'ni ilk geçen pilot olarak bilinen Fransız pilot Louis Blériot'nun çalışmalarından esinlenen iş adamı Jerome Dauffy oldu. Dauffy'nin, 80 gün içinde dünyanın etrafını dolaşabilecek bir araç tasarlamak istediği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)