Beter ve Ciguli gene aynı bankta!

Bandırma sokaklarının sembol isimlerinden biri olan Beter ve Ciguli'nin heykeli her zaman oturduğu bankın yanına yapıldı. Beter, Bandırma halkını her zaman gülümsetirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bandırma'da hep Sevgi Parkı'nda, hep aynı bankta otururdu Beter (Metin Çokgezerler). Yanından hiç ayırmadığı köpeği Ciguli'yle beraber gezerdi. Gariban bir meczuptu ama herkese gülümserdi. Bandırma'nın sokaklarında onunla sürekli rastlaşanlar da gülümsemeden edemezdi.

Beter, önceleri şarapcıydı, sonra biraya dönmüştü. Herkesle şakalaşır, herkesle muhabbet ederdi. 'Sinyalcilik' yaparak bira parasını toplardı Bandırma'nın yerlisi de Beter'i ikiletmezdi. Beter  hep sokaklarda köpekleriyle koyun koyuna yaşardı. Israrla Çınarcık'taki ailesinin evine gitmiyordu. Sıkı bir Bandırmaspor taraftarıydı. Takımının şampiyonluğunu göremeden deplasman maçı için gittiği Gümüşhane'de devre arasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ölümünün ertesi senesinde Bandırmaspor, Gümüşhane'yi yenerek birinci lige yükselmeyi başardı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Beter'in vefa ettiğini öğrenince bir cenaze aracını iki personelle birlikte Gümüşhane'ye gönderdi. Sadık dostu 'Ciguli' Ziraat Bankası'nın köşesinde onu bekliyordu. Beter öldükten iki yıl sonra kendisinin Ciguli'yle heykeli her zaman oturdukları bankın yanına yerleştirildi. Heykel şimdiden ziyaretçi akınına uğruyor.   (Haber Merkezi)