Türk dizilerinin sırrını çözemeden gittiler!

Türk dizileri son yıllarda dünyanın farklı ülkelerine ihraç edilmeye başladı. Bu 'başarının sırrını çözmek için' gelen Nova Tv ekibi dizi setlerini ziyaret etti. Ancak tercihleri isabetli olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  Türk dizileri son yıllarda dış pazarda geniş yer buldu. Diziler, yoğunluklu olarak Orta Doğu ve Balkan ülkelerine ihraç ediliyor.

Ali Eyüboğlu Milliyet gazetesindeki köşesinde, Türk dizilerini incelemek için Türkiye'ye gelen Hırvatistan kanalı Nova TV ekibinin yaşadığı talihsizliği yazdı. Hırvat ekip, 'reyting sırrı'nı öğrenmek için geldikleri Türkiye'de, yakın zamanda düşük reytingten dolayı erken final yapacak iki diziyi ziyaret etti.

Eyüboğlu konuyla ilgili, "Türk dizilerinin başarısının altında disiplini görmek için setleri ziyaret ettik. Dizilerimizin dış pazarda elde ettiği başarının İstanbul’a getirdiği Hırvatistan Nova TV ekibi böyle dedi ülkelerine dönmeden... Nova TV ekibi hangi dizilerin setini mi ziyaret etti?

Endemol Shine Türkiye’nin Kanal D’ye çektiği 'Evlat Kokusu' ile FOX’ta yayınlanan 'Dayan Yüreğim'in setlerini... Hırvat TV ekibinin, Türk dizilerinin dünya pazarında elde ettiği başarının formülünü öğrenmek için en çok izlenenleri değil de reyting alamadığından yakında final yapacak “Dayan Yüreğim”le aynı kaderi paylaşacak “Evlat Kokusu”nu seçmesi iyi oldu. Çünkü, dizilerimizin başarı sırrı -en azından şimdilik- bizde kaldı!" dedi.