'Güdük Necmi'ye veda

Halit Akçatepe için Caddebostan Kültür Merkezi'nde cenaze töreni düzenlendi. Akçatepe'yi sevenleri yalnız bırakmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Halit Akçatepe 31 Mart tarihinde hayatını kaybetmişti.

Akçatepe için bugün Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da tören yapıldı. Sanatçının naaşı, kültür merkezinin sahnesine getirildi. Duygusal anların yaşandığı tören, Halit Akçatepe’ye alkışlarla başladı, konuşmalarla sürdü.

Halit Akçatepe’nin ‘Hababam Sınıfı’ndaki rol arkadaşları, tören öncesi, Akçatepe’nin “Benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz” sözünü hatırlattı.

halit2

SAHNE DOLDU

Anma töreninde CKM'nin büyük salonu tamamen doldu. "Benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz" diyen Akçatepe son kez sahneye çıktığında yalnız değildi. CKM'nin 600 kişilik salonunda boş yer kalmadı. Törende Akçatepe'nin ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri katıldı. Eski eşi Tülin Alpman ile çocukları Itır Akçatepe, Ebru Akçatepe ve torunları Alara ve Cem taziyeleri kabul etti. Akçatepe'nin Türk Bayrağına sarılı tabutu son kez sahneye çıkarıldı. "Unutmayacağız" yazısıyla bir fotoğrafı perdeye yansıtıldı. Rol aldığı filmlerden kesitler sahneye yansıtıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği anma töreninde Akçatepe'ye veda için konuşmalar yapıldı.

'GÖZLERİYLE 45 DAKİKA KONUŞTULAR'

Törenin sunuculuğunu Hababam Sınıfı oyuncularından Ercan Gezmiş yaptı. Halit Akçatepe'nin GATA'da tedavisi sürerken Tarık Akan'ın ziyarete geldiğini anlatan Gezmiş, " Tarık ağabeyiyle karşılaştıklarında inanılmaz sevindi. Gözleriyle 45 dakika karşılıklı konuştular"dedi.

'GELECEĞE UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLAYAN SANATÇILARDAN BİRİYDİ'

Törende ilk olarak Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konuştu. Nuhoğlu," Bizim için gelişmemizde, eğitim yaşamımızda ve şuanda yaşamımızda etkileri oldu. Bu bir ekol. Türkiyenin aydınlık yüzünü gösteren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan sanatçılardan biriydi" diye konuştu.

'İNSAN KUCAKLAMAK İSTERDİ'

Tiyatro oyuncusu Genco Erkal da Akçatepe'nin az bilinen tiyatro geçmişine vurgu yaparak, "Onu gören insan kucaklaşmak isterdi. Gözleri pırıl pırıl her zaman çok doğaldı. Oyunculuğun er meydanı tiyatrodur. Onu Güdük Necmi olarak tanıyanlar o tarafını bilmeyecekler. Tiyatromuzun temel direklerinden biriydi. Asıl onun oyunculuk gücünün orda görüldüğüne şahit oldum. Sadece güldürüde değil, her türde çok başarılıydı. Çok ciddi politik oyunlarda oynadık. Çok bilinçli, çok açıktı. Her zaman onun mesleğine olan tutkusunu, disiplinine hayran olmuşumdur. Hiçbir gün provaya geç kalmadı, işini hep güzel yaptı.Mutlu bir hayat yaşadı. Çok güzel ailesi oldu. Pırıl pırıl kızları var. Güzel bir iz bıraktı dünyada. En önemlisi de bu arkanızdan güzel anılar bırakmak çok önemli. Ben ona bu son yolcuğunda iyi yolculuklar diliyorum. Işıklar içinde uyusun" şeklinde konuştu.

halit3

'BU MİRAS BİZE YETER'

Törende konuşma yapan kızı Ebru Akçatepe, şunları söyledi:

"Babamla bugün ilk kez aynı sahnedeyiz. Daha önce yapamadık. Ben de tiyatrocu oldum. Yakın zamanda babam için gece düzenleyecektik. Bu sahnede bir Halit Akçatepe gecesi olacaktı. Sevenleri ve dostları bir kez da babam için bu sahnede buluşacaklardı. Babamın birçok filmde canlandırdığı talihsiz karakterlerin geleneksel şanssızlığı onu gerçek hayatta da buldu. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir dost, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorum ki bu miras da bize yeter."

'EN SON ZİYARETİMDE YARIM SAAT GÜLMÜŞTÜK'

CNN Türk canlı yayınında Fulya Öztürk'e konuşan Erol Evgin, Halit Akçatepe için şunları söyledi: "Birlikte Renkli Dünya adlı bir film çekmiştik. Turnelerde sahneleri kulisleri paylaşmıştık. Adam gibi adamdı Halit. Çok iyi usta bir sanatçıydı. İnsan olarak da çok değerli bir insandı. Hayata mizahla karşı durmuş hayatın zorluklarına mizahla göğüs germiş bir insandı. En son ziyaretimde zor konuşuyordu ama yarım saat gülmüştük. Gülüp eğlendik birbirimize sarıldık. Karadeniz'de yıldızlar yağsın diye bir söz vardır. Işıklar yağsın üzerine nurlar içinde yatsın. Halit'i kalbimize sakladık. Dostlarımız arkadaşlarımız bir bir gidiyor."

Akçatepe, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından Üsküdar Şakirin Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrasında Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek. (DHA)

AKÇATEPE Halit Akçatepe'nin cenaze töreninden...