Dünyanın en ilginç kahveleri

40 yıllık hatırı olan kahve dünyanın birçok yerinde farklı biçimde yapılıyor. İşte dünyanın en farklı 5 kahvesi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahve dünyanın dört bir köşesinde farkı şekillerde tüketiliyor. İşte CNN'de yer alan dünyanın en ilginç 5 kahve çeşidi...

Peynirli kahve:

Bu kahvenin özelliği içerisine bir parça peynir atmanız. Hemde evde kendi yaptığınız peynirden bir parça kahvenizin içine atıyorsunuz. Peyniri krema, süt ve peynir mayası ile uygun sıcaklıkta hazırlıyorsunuz. Ardından mayanın işini yapması için uygun ortamı hazırlayıp peynir olmasını bekliyorsunuz. Ardından her sabah kahvenize eşlik etmeniz için bir parça almanız için sizi bekliyor.

peynirliana

Baharatlı kahve:

Bu kahve bizim Türk kahvesini andırıyor ama tek farkı içinde çeşit çeşit baharat olması. İçerisine susam, muskat ve karabiber kahve çekirdekleri ile birlikte çekiliyor ve kahve o şekilde pişiriliyor.

baharatliana

Portakallı kahve:

Jamaikalılar da ağzının tadını bilenlerden portakal ve tarçının enfes uyumunu kahve ile birleştirip, günlerine meyve aroması ile başlayanlardan.

romaana

Roma Usulü Espresso:

Bu kahvenin amacı limonun serinletici aromasının kahvenin her yudumunda hissetmeniz. Yapmanız gereken espressonuzun içerisine bir dilim limon ya da limon kabuğu koymanız.

son

Buna:

Bu kahvenin kendisinden önce hazırlanışı tam bir tören. Özel kaplarda hazırlanıp kömür ateşinde pişirilen kahve çok miktarda pişiriliyor ve fazlasıyla kişiye yetiyor.

bumana