Panda nesli için umut olan yavru öldü

Doğumuyla neslinin devamında umut olan 175 günlük 'Yerfıstığı' isimli pandanın yakalandığı hastalık sonucu öldüğü açıklandı. Pandanın annesi Guo Guo da beş gün arayla ölmüş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Şanghay kentinde bulunan hayvanat bahçesindeki anne ve yavru panda yakalandıkları hastalık sonucu öldüğü açıklandı. Yavru panda Hua Sheng (Yerfıstığı) uzun zamandan beri hayvanat bahçesinde doğan ilk pandaydı.

Şanghay hayvanat bahçesinin bugün yaptığı açıklamada Aralık ayında anne panda Guo Guo'da hastalık belirtileri tespit edildi ve yavruya bulaşması tehlikesiyle Hua Sheng annesinden ayrıldı. Ancak belli bir zamanın ardından yavruda da hastalık belirtileri görülmeye başladı. Anne ve yavru panda Aralık ayı sonunda veterinerlerin müdahalesine rağmen hastalıktan kurtulamadı ve 5 gün arayla hayatını kaybetti.

Pandalar ender çiftleşmeleri nedeni ile yavrulamaları nesillerinin devamı için sevinç ile karşılanıyor. Koruma altında olan pandaların sayısı bugün bin 800 civarında. Çin'in iç bölgelerinde kısıtlı bir alanda doğal yaşam alanlarında kurulan koruma alanlarının yanı sıra hayvanat bahçelerinde de yaklaşık 100 panda bulunuyor. (DIŞ HABERLER)