Yılbaşında son dakika kaçamağı için yakın yerler

Yılbaşında son anda 'bir yerlere gidelim' kararı aldıysanız seçeneğiniz bol... Son anda karar vermiş olsanız bile 2016'yı gökyüzünde de, denize karşı da tarihe gömebilirsiniz!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Yılbaşı için hiç plan yapmadınız, ‘Nasılsa cumartesi gecesi, ekstradan tatil yok’ dediniz. Ama şimdi sürekli telefon çalıyor, eşinizden dostunuzdan “Yine de bir yerlere gitsek mi, işten bir gün olsun izin alamaz mısın?” baskısı bitmiyor. ‘Kaçamak’ yapmanın cazibesine karşı koyamayanlar ve kesenin ağzını açmaya karar verenler için, işte son anda yapılabilecek tatil planları:

KAYAK İYİDİR!

uludag

Yılbaşına karla iç içe girmeyi kim istemez! Uludağ, Kartalkaya, Erciyes veya Palandöken’de kendinizi pistten aşağı süzülürken, 2016’nın tüm korkunçluğunu da geride bırakabilirsiniz. Ve 1 Ocak sabahı herkes uyurken ‘Bu dağları ben yarattım’ edasıyla tenha bir pistin tadını çıkarabilirsiniz. Rezervasyon için acele etmek lazım; Kartepe’de yer bulmakta zorlanabilirsiniz belki ama diğer kayak merkezlerinde bazı otellerde hâlâ yer var!

YAZ, AKLIMIZDAN ÇIKMIYORSUN!

Denizden kopmayı sevmeyenlerdenseniz, istikamet Ege! Bodrum-Milas’a uçak biletleri biraz fırlamış durumda ama İzmir’e daha makul fiyatlarla gidiş-dönüş bilet almak hâlâ mümkün. ‘Bir arkadaşın ailesinin evi’ mi olur artık, uygun fiyatlı bir otel/pansiyon mu bilinmez; ama yeni yıla Ege’de girin! Yılbaşı gecesi balığı hem mevsiminde, hem yerinde yiyin. Gece 12 ‘de kıyıya vuran dalgaları dinleyin. Pazartesi sabahı işe döndüğünüzde yenilenmiş hissedeceksiniz.

2016’YI GÖKYÜZÜNDE UNUTUN!

kapadokya-ic

Önce kötü haber: Kış mevsiminin Türkiye’de en büyüleyici geçtiği yerlerden biri olan otellerdeki doluluk oranları bu yılbaşı için yüzde 90’ı geçmiş durumda. İyi haber: Reklama girmesin diye isimlerini vermiyoruz ama hâlâ bazı otellerde yer var… Nevşehir’in tertemiz havasında balon turuna çıkın; gökyüzünde 2016’yı unutun…

ANKARALILAR ABANT’A, İSTANBULLULAR SAPANCA’YA!

Kar lastiklerinizi ve zincirlerinizi hazırlayın, kazak ve montları kat kat giyin. Doğayla böylesine içiçe, bembeyaz ve romantik bir tatil(imsi) için yılbaşından daha iyi bir bahane olamaz! Sapanca’da da, Abant’ta da birçok pansiyonda şu an için yılbaşında yer mevcut. Artık donmuş gölün etrafında kartopu mu oynarsınız, bu soğukta mangal yapmaya mı kalkışırsınız, elele yürüyüşlere mi çıkarsınız, orası size kalmış! Bu ‘kafa’dakiler için Polonezköy de ‘son dakika’ kaçışı için iyi bir tercih.

ADALAR’IN KIŞ HALİ

Çalışan İstanbullular anlayacaktır: Adalar’a gitmek için motivasyon her zaman vardır ama o ah o kalabalık yok mu, o kalabalık… Peki Büyükada’ya hiç kışın gittiniz mi? Veya Burgaz’a? Mümkünse birkaç arkadaş ev kiralayın; boş sokaklarda adalılarla ‘takılın’, soğuk havada Aya Yorgi’ye çıkın, kısa yürüyüşler yapıp yılbaşı gecesi şöminenin yanına kıvrılın…