Sevgilinizden hemen ayrılmanız gerektiğinin 4 işareti

Bazı ilişkilerin 'miadının dolduğunu' görmek zordur. İşte 'yürümeyen' bir ilişki içinde olduğunuzun dört işareti...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni bir ilişkinin ilk günlerinde birçok kişi 'hayatının aşkı'nı bulduğunu zanneder. Fakat çoğu zaman, yeni sevgilinizin esasında 'herhangi biri' olduğunu gösteren sinyaller gecikmeden çıkar ortaya... Bir yandan da, bir arkadaşınızın sevgilisinin 'son kullanma tarihi'nin geçtiğini görmek ne kadar kolaysa, aynı tespiti kendiniz için yapmak da o kadar zordur... The Independent gazetesi, dört terapiste danışarak sevgilinizden hemen ayrılmanız gerektiğini gösteren dört işareti derledi:

1. SEVGİLİNİZ SÜREKLİ SİZİ SUÇLUYORSA...

İlişkilerdeki sorunlar nadiren tek bir taraftan kaynaklanır; zira, tango için iki kişi gerekir. Terapist Julienne Derichs're göre, "Eğer sevgiliniz sorunları sizinle birlikte çözmek istemiyor ve ilişkinizdeki her problem için sizi suçluyorsa çıkmaz sokaktasınız demektir." İlişkinizin ilerlemesinin/düzelmesinin tek yolu, sorunları birlikte çözmektir ve iki tarafın da bunu yapmak istemesi gerekir.

2. DÜZELECEK GİBİ GÖRÜNMÜYOR

Küçük sürtüşmeler veya tartışmalar normal; nihayetinde, her an mutlu olan bir çift çok nadir görülür. Fakat tünelin sonunda ışık göremiyorsanız, hayatınıza yeni bir yön vermenin vakti olabilir. Terapist Jenny Giblin, "Eğer uzun zamandır işlerin değişmesini bekliyorsanız, hiçbir şey değişmediyse ve bu durumu meşrulaştırıp 'Bizim ilişkimiz böyle' diyerek kabulleniyorsanız, o zaman ilişkinizi gözden geçirmelisiniz" diyor.

3. BAŞKALARINI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Eğer doğru insanla birlikte olsaydınız, işyerinizdeki o tatlı çocuk veya sabah otobüste gördüğünüz o güzel kadın aklınızda kalmayacaktı. İlişki danışmanı Jonathan Bennet, "Sürekli diğer seçenekler hakkında düşünüyorsanız, ilişkiniz sandığınız kadar güçlü değil demektir" tespitini yapıyor.

4. DOĞRU HİSSETTİRMİYOR

Mesele bazen sadece içgüdülerinizden ibarettir. Eğer sevgiliniz hayatınızın devamını geçirebileceğiniz kişi gibi hissettirmiyorsa, muhtemelen 'doğru insan' değildir. İlişki terapisti Rhonda Milrad, "Sevgiliniz doğru kişi gibi gelmiyorsa bir sorun var. Daha aşık ve daha yakın hissetmek için çaba harcıyorsanız ve bunlar işe yaramıyorsa, bir daha düşünün" diyor. (Kaynak: The Independent)