Türkiye 'cehalet'te dünya dokuzuncusu!

Kırk ülkede yapılan ankette, insanların kendi ülkelerine dair bilgileri sorgulandı. Türkiye, 'dünya cehalet sıralaması'nda dokuzuncu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere merkezli Ipsos MORI, yaptığı araştırmada bir çok kişinin, kendi ülkeleri hakkındaki bilgilerini test etti. Elde edilen sonuçlarda Türkiye, 'cehalet oranı en yüksek' ülkeler arasında yer aldı. Cehalet oranı en yüksek dokuzuncu ülke olan Türkiyeyi, Endonezya, Meksika, ve Kanada takip ediyor.

Yapılan araştırmada cehalet oranı en yüksek beş ülke sırasıyla: Hindistan, Çin, Tayvan, ABD ve Brezilya olurken oranın düşük olduğu ülke Hollanda oldu. Hollandayı sırasıyla Birleşik Krallık, Güney Kore ve Çek Cumhuriyeti takip ediyor.

 BM GÜVENLİK KONSEYİ ORTALAMANIN GERİSİNDE 

Kırk ülkede, yaşları 16 ile 64 arasında değişen 500-1000 kişi arasından yapılan ankete göre Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni oluşturan ülkeler ortalama cehalet oranının gerisinde kaldı. Çin, ABD, Rusya ortalamanın üstünde, Fransa ortalama sınırında yer alıyor. Güvenlik Konseyi'nin ortalamasını, cehalet oranının en az olduğu ikinci sırada yer alan Birleşik Krallık yükseltiyor. (DIŞ HABERLER)