İngilizce öğreten 11 şarkı!

Dünyanın en büyük dil öğrenim kurumlarından biri olan Pearson İngilizce'yi en kolay ve iyi öğrenebileceğimiz 11 şarkıyı listelemiş. En öğretici grup ise The Beatles çıkmış

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en büyük İngilizce dil eğitimi merkezlerinden biri olan Pearson İngilizce'nin doğru telaffuzuyla müzik dinlemek arasındaki ilişkiyi araştırdı. Pearson, İngilizceyi kolay öğrenmemizi sağlayan 11 şarkıyı listeledi. Listede The Beatles, The Cure, The Police gibi gruplar ve Bob Dylan gibi sanatçılar var.



1. The Beatles – Blackbird

Önce şu ön bilgiyi verelim: Pearson, yüzde 48 gibi bir oranla Beatles İngilizceyi öğrenmenize yardım edecek en ideal grup olduğunu söylüyor. Beatles'ın anlaşılması kolay ve basit olan çok sayıda şarkı sözü var ama Pearson bu şarkının 'en şairane'si olduğunu iddia ediyor.



2. The Cure – Friday I’m In Love

Bu şarkının haftanın günlerini ezberlememize epey bir faydası olacağı aşikar ama şunu da bir kenara not edelim: Love (aşk) kelimesi İnglizcedeki en gözde kelime.



3. Ed Sheeran – Thinking Out Loud

İşte aşıklar için bir parça daha. Sheeran burada uzun süre dayanan aşkları anlatıyor. Bu da onu en aranan şarkı yazarlarından biri yapıyor.



4. The Smiths – How Soon Is Now?

Morrisey ve arkadaşları tarafından seslendirilmiş olan bu şarkı artık bir klasik olarak anılıyor. Parça, zamanında ünlü VH1 kanalında yapılan en iyi şarkı sözleri oylamasında ikinci sıraya kadar yükselmişti.



5. Neil Young – Heart of Gold

1972 tarihli bu şarkı Neil Young'ın Harvest isimli albümünden çıkan tek bir numara hitiydi. Sırrı, gerçek aşkı anlatmak için şahane bir sadelikte söz ve melodiler kullanmış olmasıydı.



6. U2 – City of Blinding Lights

Pearson ahalisi buyurmuş ki İngilizce öğrenmek için en ideal ikinci grup U2. Solistleri Bono da en iyi ikinci erkek sanatçı. Bizden söylemesi...



7. The Police – Every Breath You Take

Şarkının içindeki tekrar döngüsü ve kafiye dizilimi kelime ezberlemek için çok işlevsel. Çok kişi bunu aşk şarkısı zanneder ama 1983 yılında bizzat Sting şarkının kıskançlık, sahiplik ve  peşine düşmeyle ilgili olduğu için 'masumane değil edepsiz' bir şarkı olduğunu söylemiş.



8. Bob Dylan – Mr Tambourine Man

Bu fena halde metaforik Dylan şarkısı pek eğitsel olmayabilir ama dinlemesinin epey keyifli olduğu aşikar.



9. Madness – Our House

İşte tipik gündelik hayatı anlamak için şahane bir şarkı. Bağlantıyı hemen kuruyorsunuz ve şahane bir nostalji hissi yaşıyorsunuz.



10. Otis Reading – (Sittin’ on) The Dock of the Bay

Gayet basit sözlere sahip ama betimsel olan bu şarkının hikayesi çok trajiktir. Otis Redding bu şarkıyı kaydettikten çok kısa bir süre sonra bir uçak kazasında kaybetmiştir. Şarkıyı dinlerken kendinizi gerçekten de gayet hüzünlü bir şekilde bir iskelede otururken bulabilirsiniz.



11. Leonard Cohen – Everybody Knows

Şarkı yazarlığı demişken Leonard Cohen'i anmamak olmaz. Cohen'in şarkı yazım süreci bazen çok sancılı geçebilirmiş. O kadar ki bir şarkıya yıllarca takılıp kaldığı olurmuş. Sebebini ise, "Bir şarkıyla çok uzun süre uğraşınca ona teslim oluyorsunuz" diye açıklamış Cohen.