Erkekler gösteriş için yiyor

Bir araştırmaya göre, erkekler başkalarının yanında daha fazla yemek yiyor. Araştırmacılar, özellikle genç erkeklerin 'gösteriş yapma fırsatı' olduğunda daha fazla yemek yediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin saygın üniversitelerinden Cornell'de yapılan bir araştırma, erkeklerin gösteriş yapmak ve 'erkeksi' görünmek için toplum içinde daha fazla yemek yediği sonucuna vardı. Araştırma şu deneye dayanıyor:

  • Bir kişinin başkalarıyla birlikte yemek yediğinde davranışlarının nasıl değiştiğini ölçmek için 20 kadın ve erkekten 30 dakikalık bir yarışma çerçevesinde rekabet ederek tavuk kanadı yemeleri istendi. Bu kişilerin bir kısmı tezahürat yapan seyircilerin önünde yerken, diğer grup seyircisiz yarıştı. Yarışmacılara maddi değeri olmayan bir madalya verileceği söylendi.
  • Araştırma sonucuna göre, katılımcılar yarışma için yemek yediklerinde dört kat daha fazla yedi. Tezahürat arttığında, özellikle erkeklerin yeme oranı yükseldi.
  • Yarışma sonrasında kadınlar biraz utandıklarını söylerken, erkekler 'eğlendiklerini' söyledi.

Araştırmacılar, özellikle genç erkeklerin 'gösteriş yapma fırsatı' olduğunda daha fazla yemek yediğini belirtti. Araştırma direktörü Brian Wansink, erkeklerin başkalarının kendilerini izlediği durumlarda, özellikle de heteroseksüel erkeklerin kadınların önünde daha ekstrem tavırlar sergilediğini söyledi. (Dış Haberler)