Unat, ödülü kadınlara adadı

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'a büyük ödül... Unat, ödülü erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren kadın ve çocuk gelinlere adadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mülkiyeliler Birliği tarafından verilen Mülkiye Büyük Ödülü, bu yıl SBF - Mülkiye’nin ilk kadın asistanı, ilk kadın doçenti ve ilk kadın profesörü olan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a verildi. Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, geçtiğimiz pazar günü Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Salonu’nda yapılan ödül törenine sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Mülkiye Büyük Ödülü, Prof. Abadan Unat adına SBF’nin ilk kadın dekanı olan Prof. Dr. Serpil Sancar tarafından alındı.

Ödül törenine görüntülü mesaj gönderen Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, bu ödülün yaşamı boyunca aldığı çeşitli ödüller arasında ayrı bir yeri olacağını söyledi. Prof. Abadan Unat, ödülü çocuk gelinlere ve şiddete uğrayan kadınlara ithaf etti. Prof. Dr. Unat, ödülü erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmiş kadınlara ve hür idarelerine başvurmaksızın kaderleri bağlanmış binlerce çocuk geline adadığını söyledi. (HABER MERKEZİ)