'65 yaş'a karşı imza kampanyası

Bir ekşi sözlük yazarının 65 yaş üstüne yönelik ücretsiz toplu ulaşım uygulaması kaldırılsın maddesi kampanyaya dönüştü. Şimdiden 1752 imzacı var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 65 yaşın üstündeki yurttaşların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları sosyal medyada tartışma konusu oldu. İlk önce ekşi sözlükte kızılkurt isimli kullanıcı "toplu taşımada 65 yaş beleşçiliği kaldırılsın" adıyla bir başlık açtı. Ankara'da yaşadığı anlaşılan kullanıcı  özellikle Ankara'da sabah bir şekilde işine veya okuluna giden çoğu kişinin iş çıkışlarında 65 yaş üstü kişiler yüzünden otobüslerde yer bulamadığından şikayet ediyor.

'ÖĞRENCİYE NİYE YOK?'

Kızılkurt bu kampanya önerisini iki sebebe dayandırıyor. İlk olarak, yaşlı nüfusun bu durumu çok fazla suistimal ederek özellikle iş çıkış saatlerinde otobüslerde çok fazla yoğunluk yarattıklarını savunuyor. İkinci olarak ise gene sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşımı kullanan diğer bir alt grup öğrencilere ücretsiz kullanım hakkı sağlanmıyorsa 65 yaş ve üstüne de sağlanmaması gerektiğini savunuyor.

ERDOĞAN VE YILDIRIM'A DİLEKÇE

Aynı kullanıcı bu sefer de Kayser Kızılkurt adıyla change. org'da "65 Yaş Üstü Kişilere Verilen Ücretsiz Toplu Taşıma Hakkı Kaldırılsın" adıyla bir imza kampanyası başlattı. Kızılkurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığı dilekçede 65 yaş üstüne indirim uygulanabileceğini ama ücretsiz taşıma yapılmaması gerektiğini savunuyor. Change.org'da dün başlamış olan kampanya şimdiden 1752 imzacıya ulaşmış durumda. (HABER MERKEZİ)