'Camdan her baktığımda yeni Destina'lar göreceğim'

Güvenpark saldırısında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın evinin karşısına onun adını taşıyan bir park açıldı. Açılışa, Destina'nın okul arkadaşları da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

Bülent Güler

ANKARA- Kürdistan Özgürlük Şahinleri'nin (TAK) 13 Mart 2016 tarihinde Ankara Güvenpark’taki otobüs duraklarına yönelik bombalı saldırısında hayatını kaybeden 36 kişiden biriydi Destina Peri Parlak. Çankaya Belediyesi, 16 yaşındaki Destina Peri’nin, Dikmen Ata Mahallesi’ndeki evinin karşısına onun adını taşıyan bir park yaptı. Parkın açılışında konuşan anne Hacer Parlak, “Yok etmek isteyenlere inat hep yaşatacağız!” dedi.

Destina Peri Parlak Parkı’nın açılışında, 13 Mart’ta Güvenpark’ta hayatını kaybedenlerin aileleri adına konuşan anne Hacer Parlak şunları söyledi:

“Biliyorum Destinam bu parka gelip oynayamayacak, oturamayacak. Hiç ayırt etmeden sevdiği çocukların oynadığını göremeyecek ama eminim ki, hayalinin gerçekleşiyor olmasını gökyüzünden gülümseyerek seyredecek. Ben camdan her baktığımda buruk bir sevinçle yeni yeni Destinaların sesini, kahkahasını duyacağım.

Yaşadığımız bu büyük acının ardından ne anlatırsam anlatayım, bana canım annem diyecek Perimin olmadığını biliyorum. O ailemizin Perisi idi, artık hepimizin perisi. Onun adını yaşatacak parkta bir de peri kanatlı heykeli oldu. Destinam artık sevenlerinin yüreğinde, ağaçların gölgesinde, tepelerin zirvesinde parkların oyun alanlarında yaşayacak. Kızımın park hayalini gerçekleştiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e, heykeltraş Eşber Karayalçın’a, parkı ortaya çıkaran emekçi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yok etmek isteyenlere inat hep yaşatacağız.”

anne-7

'NEDEN HEP BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR?'

Anne Hacer Parlak’ın “Destina penceresinden baktığı bu alanı park olarak görmek isterdi” sözü üzerine harekete geçtiklerini söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Hacer Parlak’ın kızının ardından yazdığı mektuptan şu bölümü okudu, “Acım büyük ama öfkem çok daha büyük. Birileri sırça saraylarından bizim terörle yaşamaya alışmamız gerektiğini söylüyor, bizim taptaze fidanlarımızın yok edilmesine sessiz kalmamızı dayatıyor. Günlerdir kendime soruyorum, neden hep bizim çocuklarımız ölüyor?”

heykel

İSİMLERİ PARKTA YAŞAYACAK

13 Mart Güvenpark saldırısında yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak üzere parktaki çam ağaçlarına isim plaketleri takılırken Destina’nın anısına heykeltraş Eşber Karayalçın’ın yaptığı Peri Anıtı da gözyaşları arasında açıldı.

park