Merhaba demeden yanağımı seviyorlar

Altınsoylar dizisinde Gülsüm’ü oynayan Şebnem Bozoklu, evin kızı olmaya alıştığını söyledi. Bozoklu, “Sokakta daha ‘Merhaba’ demeden yanağımı seviyorlar. O evlerin de kızıyım çünkü” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanal D’nin yeni dizisi 'Altınsoylar' geçen hafta başladı. Altınsoylar evinin Alice Harikalar Diyarı kadar sürprizli olduğunu belirten Şebnem Bozoklu, "Altınsoylar köşkü birçok sürprize ve heyecana gebe bir yer ve içinde olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.

Hürriyet'ten Sinem Vural'a verdiği röportajda Bozoklu canlandırdığı Gülsüm karakteri için "Gülsüm kadar son söyleyeceği sözü ilk başta söyleyen, patavatsız, her an her şeyi yapabilecek dengesizlikte, bu kadar stratejist, insanları yargılamaya meyilli birini oynamamıştım. Saman alevi gibi öfkesi, aniden sinirlenebiliyor. Çok hızlı geçişler yaşıyor, duygu durumu gerçekten çok karışık. Hayatında bir şeyler doğru gitmediği zaman hemen arıza veriyor. Sağı solu belli değil" dedi.

İşte o röportajdan öne çıkan bölümler:

Eve ansızın bir torun çıkageliyor. Bu torun evdeki dengeleri nasıl değiştiriyor?

Aileye aniden yeni biri katılıyor düşünün. Tanımıyorsunuz ama akrabanız. Üstelik sizin evinize taşınıyor. Tabii ki herkes için büyük bir şok. Özellikle Altınsoylar gibi varlıklı aile için daha büyük sıkıntı. Mesela Gülsüm ne güzel ileride miras bize kalacaktı diye düşünüyor. Bir de Gülsüm’ün başka bir derdi var, kocası Mesut’un kabul görmemesi. Kaçarak evlendikleri için evin dışında yaşamışlar, eve yeni dönmüşler. Kocası ailenin beğenip benimsediği biri değil. Daha kendi kocasını kabul ettirememişken eve yeni gelen hem de çok beklenen biri olması, Gülsüm açısından yenilir yutulur şey değil. Bu da evdeki tüm dengeleri değiştiriyor işte...

Bennu Yıldırımlar, Cihat Tamer, Ünal Yeter, Birsen Dürülü, Aras Aydın, Ayça Ayşin Turan gibi isimler var dizide. Nasıl bir ekip oldunuz?

Çok şeker bir ekibimiz var. Enerjisi birbirine çok yakın, aynı şeye gülüp aynı şeye siniri bozulabilen bir ekibiz. Renkli tipler oynadığımız için birbirimizi izlemekten de keyif alıyoruz. Bir de Türkan Derya faktörü var. Onu iki damardan anlatabilirim. İlki beğendiğim bir kadın yönetmen. Türk televizyon tarihine yaptığı işlerle damgasını vurmuş, şahane karakterler yaratmış biri. İkinci ayak ise çok sevdiğim bir arkadaşım... Ama ilk kez birlikte çalışıyoruz. O kadar uyumluyuz ki ilk bölümü çekerken 42’nci bölümü çekiyormuş gibi rahattım.

Yine komedi olmasının yanı sıra siz dizide yine evin kızısınız...

Onu bırak, sokakta da en sık duyduğum şey bu. Daha “Merhaba” demeden yanağımı seviyorlar. O evlerin de kızıyım çünkü.

Bu hareketleri garipsediğiniz olmuyor mu?

İlk başta şaşırdım ama 9-10 yıldır böyle devam edince kabullendim. Halimden de memnunum.

Filtresiz bir karakteri, hani aklına geleni pat diye söyleyen birini canlandırmak, insana huzur veriyor mudur?

Evet ama ben gerçekte Gülsüm’e hiç benzemem, filtresi yüksek bir tipim. Söylemem gerekeni bile söyleyemem. Karaktere kendimi fazla kaptırıp da eli maşalı çıkmayayım bu projeden (gülüyor).

HABERİN TAMAMI