Tolaz OHAL'le kapatılan ajansta mahsur kaldı

KHK ile kapatılan ve dün akşam mühürlenen Dicle Haber Ajansı’nın Ankara bürosunda mahsur kalan papağan Tolaz içeriden “Heval kim o, kim o?” diye bağırarak yardım istiyor

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Polis ve Maliye ekiplerince dün akşam saatlerinde mühürlenen Dicle Haber Ajansı (DİHA) Ankara büronun papağanı Tolaz içeride mahsur kaldı. Yemi ve suyu bitmek üzere olan Tolaz için endişelenen DİHA çalışanları, “İçeride kombi yanmıyor, hava çok soğuk. Yemi ve suyu da çok az. Tolaz için yarın çok geç olabilir. Onu bir an önce kurtarmamız gerek” diyorlar.

DİHA'nın avukatları, Savcılık’tan izin belgesi alarak Tolaz’ı dışarı çıkarmak için başvuruda bulunacaklar.

'HEVAL KİM O?'

DİHA Ankara Büro muhabirlerinden Seda Taşkın, adı Kürtçe’de ‘serseri’ anlamına gelen Tolaz için Duvar’a şunları anlattı: “Tolaz iki dil bilen, Kürtçe ve Türkçe'de kendisini çok iyi ifade eden bir Jako papağanı. Muhtemelen kendisini mühürleyerek oraya kapatanlardan daha çok kelime biliyor. 70 kelime konuşuyor. Sabah saatlerinde bir arkadaşımız büronun kapısını çalmış. Tolaz içeriden ‘Heval, kim o? Heval kim o?' diye bağırmış uzun süre. Çok sosyal bir hayvandır. Özellikle Kürtçe türkülerle halay çekmeyi çok sever. Neşelidir ama yalnızlığa dayanamaz. Yalnız kalınca çığlık atar. Tüm hak savunucularının, havyan hakları savunucularının yardım etmesini istiyoruz. Tolaz’ı kurtarmazsak yarın çok geç olabilir.”