İnterneti kesilen Assange'a megafonla haberleri okuyor

ABD başkanlık seçimlerini etkileyecek yazışmaları yayınladığı için internet bağlantısı kesilen WikiLeaks kurucusuna dışarıdan özel bir 'internet sağlayıcısı' hizmet vermeye başladı. Julian Assange'ın durumdan memnun olup olmadığı meçhul.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'nin Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın kampanya yöneticisi John Podesta'ya ait e-posta yazışmalarını yayınlamaya devam ettiği gerekçesiyle, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'ndeki kablosuz internet bağlantısı sınırlanan WikiLeaks kurucusu Julian Assange'a 'kişisel bir internet hizmeti' sunuldu. Assange'ın siyasi sığınma hakkı alarak 4 yıldır zorunlu olarak ikamet ettiği Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağa gelen İngiliz komedyen Bobby Mair, elindeki megafonla birlikte Assange'a dünyada yaşanan önemli gelişmeleri aktarmaya başladı. Üzerine astığı pankartta "Julian Assange'ın kişisel internet servisi' diye yazan Mair, geçen hafta çarşamba gününden bu yana belirli aralıklarla bu hizmeti sürdürüyor.

BRANGELINA'NIN DURUMUNU AKTARDI

Russia Today (RT) televizyonuna, giriştiği bu yeni hizmetin ayrıntılarını açıklayan Mair, "Assange'ın interneti olmadığı için onu dünya gündeminden haberdar etmek istedim. Berlilrli aralıklarla burçları ve hava durumunu da megafonla okuyorum. Ayrıca Phil Collins'in İngiltere'de yaklaşan konserini haber vermek için bir şarkısını da söyledim ve hatta Brad Pitt ile Angelina Jolie arasındaki son durumu da aktardım" ifadelerini kullandı.

ASSANGE'I GÖREMEDİ

Sputnik'in çevirdiği habere göre ünlü komedyen, Assange'a Facebook ve Twitter'da trend topic olan konuları da okuduğunu ve tüm bu hizmetleri karşılığında kendisini görebilmek için pencereye çıkmasını rica ettiğini ama Assange'ın çıkmadığını belirtti. "Her gün haberlerde gördüğüm ve tüm dünyanın konuştuğu birini yakından görmek ilginç olurdu. Ama maalesef bunu başaramadım" dedi.