Dünyanın en duygusal ülkeleri belli oldu

Başkasının acısını hissetmek, cana yakın ve duygusal olmak modern toplumlarda nadir bulunan özellikler. Peki bu tip insanlar en çok nerede yaşıyor? Bilim insanları araştırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kültürlerarası Psikoloji dergisinde yayınlanan bir makalede, ülkelerin duygu durumlarına yönelik incelemenin sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre empatisi en yüksek olan ülkeler sırasıyla Ekvador, Suudi Arabistan, Peru, Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri, Kore, ABD, Tayvan, Kosta Rika ve Kuveyt.

Polonya, Litvanya, Bulgaristan ve Estonya ise en duyarsız insanları barındırıyor.

Araştırmayı yapan Michigan Devlet Üniversitesi’nden Psikolog William Chopik “Çocukların terbiye biçimi ve değerlerin tamamen değiştiği ABD’de halkın çok şefkatli, cömert olduğu düşünülebilir ama aslında mental yapı değişiyor” ifadelerini kullandı.

60 ülkeden 100 bini aşkın insanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırma doğrultusunda, bilim insanları ABD halkının günümüzde daha bireyci ve bencil olduğu ve başkalarının sorunlarıyla daha az ilgilendiği sonucuna vardı.

Proje yöneticisi Dr. Chopik, “Bu araştırmanın konusu, Amerika’da çocukluğumdan bu yana yok olduğunu hissettiğim manevi değerlerin, zayıflayan insan ilişkilerinin nedenini düşünürken ortaya çıktı.Bu değerler sanırım sadece Amerika’da değil, dünyanın dört bir yanında yavaş yavaş yerini maddiyatçılığa bırakıyor. Global iklim değişikliklerinden bahsediyoruz ama global insani değerlerin değişmesinden hiç bahsetmiyoruz. Bence dünyayı asıl tehdit eden faktör budur” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)