Umut Özkırımlı Can Luca'nın son durumunu yazdı

"Luca'nın sağlığı, tedavi süreci ve harcamalar konusunda bilgi vermeye devam edeceğiz. Öyle ya da böyle -farkında olmadan- Luca uluslararası bir dayanışma, belki de umut sembolüne dönüştü ve bizler hiç tanımadığımız sizlerle bir yerlerde buluştuk. Ayrılmayacağız..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nöroblastom kanseri ile mücadele eden 3,5 yaşındaki Can Luca'nın babası, akademisyen Umut Özkırımlı, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yardım kampanyası için teşekkür eden Prof. Dr. Özkırımlı, yaşadıklarını ve oğlunun son durumunu da anlattı. Özkırımlı'nın açıklaması şöyle

'ZOR BİR KARAR VERDİK'

"Tam bir hafta önce bugün, saat 13.15'te, bizim için çok zor olan bir karar verdik ve iki sene önce çıktığımız ve yalnız ailelerimizin ve yakın dostlarımızın haberdar olduğu uzun ve sancılı bir yolculuğu en mahrem detaylarına kadar herkesle paylaştık" diyen Özkırımlı, "Tahmin edebileceğiniz gibi, bu hiç kolay bir karar değildi. Sonuçta özel hayatımızı 'kamuya' açıyorduk; bu, bizi zayıf ve kırılgan kılacak, hem gündelik hayatımızı, hem de zaten pek iyi durumda olmayan psikolojimizi olumsuz yönde etkileyecekti. Ama Luca'nın annesi ve babası olarak 'elimizden gelen her şeyi yaptık' diyebilmek için bu kararı almak zorundaydık" dedi.

'BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ'

lucaaa Luca'nın tedavisi için yardım toplanmaya devam ediyor. Özkırımlı, ellerinde kullanılmayan bir para kalırsa LÖSEV ya da İsveç'teki Çocuk Kanseri Vakfı Barncancerfonden'e bağışlamayı düşündüklerini belirtti.

Türkiye'de geniş yankı bulan, Luca'nın tedavisi için başlatılan ve hedeflenen 150 bin doların çok üstünde yardım toplanan bağış kampanyasını "mucize" olarak yorumlayan Özkırımlı, şunları ifade etti: "Kendi gururumuzu, onurumuzu düşünerek kaybedecek zamanımız yoktu. (Kaldı ki tek bir kurum ya da kişiden para istemek, bunun karşılığında bazı şeylerden taviz vermek çok daha onursuz bir duruş olacaktı). Sonra bir mucize gerçekleşti: O mucize 'siz'diniz! Bağışta bulunan 2968 kişi bize yazarak 'Paramız yok ama dualarımız sizinle' diye seslenen inşaat işçisinden öğrencisine her meslek, yaş, ülkeden sayısız insan!"

'ŞİMDİ İZNİNİZİ İSTİYORUZ'

Bir süre Luca ile ilgilenmek istediklerini ifade eden Özkırımlı, şunları söyledi: "Şimdi bir süre normal hayatımıza dönmek ve Luca ile ilgilenmek için izninizi istiyoruz. Kampanyamız devam edecek ve elbette sizlere Luca'nın sağlığı, tedavi süreci ve harcamalar konusunda bilgi vermeye devam edeceğiz. Öyle ya da böyle -farkında olmadan- Luca uluslararası bir dayanışma, belki de umut sembolüne dönüştü ve bizler hiç tanımadığımız sizlerle bir yerlerde buluştuk. Ayrılmayacağız."

YARDIM TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Luca'nın tedavisi için hâlâ yardım toplanmaya devam ediyor. New York’taki Memorial Sloan Kettering Cancer Center’da sürdürülen deneysel tedavi için 250 bin ila 750 bin dolar arasında bir bütçe gerekiyor. Luca'nın sitesindeki son güncellemeyi de paylaşan Özkırımlı, şunları belirtti: "Sayenizde 211.000 dolara ulaştık! Minnet duygularımızı ifade edecek kelime bulamıyoruz. Luca bu hafta temmuz ayından beri süren ve Uluslararası Çocuk Onkoloji Derneği-Neurblastoma (SIOPEN) tarafından desteklenen BEACON adlı deneme tedavinin son testlerine girdi. Henüz 3.5 yaşında olduğu ve uzun sure kıpırdamadan duramadığı için her teste narkozla uyutularak giriyor. Bu resimde anestezi sonrası hastane personelinin hediye ettiği balonlar arasında dinlenirken görüyorsunuz. Sevgiyle."

Luca için ilk adım tamamLuca için ilk adım tamam

Prof. Umut Özkırımlı'nın paylaştığı mesajın İngilizce orijinali;

A week ago today, at 13.15 to be precise, we made a fateful decision and shared the most intimate details of an agonizing journey we have embarked on two years ago - a journey that only our families and close friends knew about. Needless to say, this was not an easy decision to make as it would violate our (mostly his) privacy, make us vulnerable, eventually exacting a heavy price on our psychological well-being and everyday lives. Nevertheless, as I wrote earlier, this had to be done. Then a miracle happened - "you"! The 2968 people who have so far donated to our campaign to give Luca his future back, and countless others who have sent their prayers, spread the word, etc.

It is, however, time to resume our normal lives, to relax a bit and concentrate on him and the next stage of his treatment. The campaign will continue and we will update you on a regular basis on Luca's health. After all, he has become a beacon of solidarity, perhaps of hope, for people - to paraphrase Benedict Anderson's memorable depiction - we will never know, meet or even hear of, yet with whom we already share a feeling of communion.

I leave you with the latest update from Luca's site.

"We reached 200,000$!!! Tack, tesekkurler, and thank you again for helping us to make this happen. We are eternally grateful and it gives us so much hope!

Luca has been going through a series of tests this week that mark the end of the BEACON trial that he has been a part of in Copenhagen. On Friday we made the hopefully last trip to Copenhagen hospital for a MIBG-scan (a nuclear imaging scan that can locate active tumours in the body). Here he is recovering from the anaesthesia that he needs to get to lie still for the 2 hour long scan, surrounded by the balloons that the wonderful hospital staff gave him to mark the end of a successful trial.

The fundraiser is still going so keep spreading the word and keep spreading love!

Luca, Umut & Erika (via Erika)

(HABER MERKEZİ)