Morgan Freeman Şii türbesinde aşure yedi

Hollywood'un ünlü oyuncularından Morgan Freeman, bir belgesel için Şii türbesine giderek aşure duasına katıldı. Sosyal medyadaysa 'Freeman din değiştirdi' esprileri yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - National Geographic kanalı için çekimleri devam eden 'The Story of God (Tanrının Hikayesi)' isimli belgeselin yapımcılığını üstlenen ABD'li oyuncu Morgan Freeman dünya üzerindeki dinlerin kökeni ve tarihi üzerine araştırmalar yapıyor. Çeşitli ülkelerdeki dini ibadethaneleri de bu amaçla gezen Freeman son olarak Londra'daki Ebul Kasım Hoi Vakfı'na ait bir Şii türbesindeki düzenlenen aşure duasına katıldı.

Sputnik'in haberine göre Türbede diz çökerek dua da eden Freeman'ın fotoğraflarını çeken Londralı Müslümanlar bunları sosyal medyada paylaştı. Freeman belgeselde rol almanın yanı sıra seslendirmesini de yapıyor.

ÖNCE DUA SONRA AŞURE

Muharrem ayının en kutsal günü kabul edilen aşure gününde yapılan duaya katılan Freeman'ın din değiştirerek Müslüman olduğuna dair espriler de sosyal medyada paylaşılanlar arasında yer aldı. Freeman duadan sonra dağıtılan aşureden yedi.