Kocaoğlu televizyonda başarının sırrını açıkladı

Yeni dizisinde acımasız bir seri katili canlandıran Rıza Kocaoğlu konuştu. Oyuncu, televizyonda kariyer yapmanın sırrını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni televizyon dizisi ‘İçerde’de Davut adında acımasız bir seri katili canlandıran Rıza Kocaoğlu, HT Magazin'den Ece Saruhan'a açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, bu sezon başlayan ‘İçerde’ dizisi ile ilgili şunları söyledi:

'İYİ OYNAMAK DEĞİL, İYİ TERCİH YAPMAK ÖNEMLİ'

"Televizyondaki birkaç senelik çöl ortamında bu tempolu ve dinamik işin kamera önü ve arkası iyi kurulursa başarılı olacağını senaryoyu ilk okuduğumda algılamıştım. Bence televizyonda kariyer denen şey iyi oynamaktan çok iyi tercihler yapmakla alakalı. Önce sezgilerim devreye giriyor. 'Bir rolüm diğerine benziyor mu?' ya da 'Bunu oynarım ve tutar' demek yerine bütün resme ve bütünün içinde ne kadar fark olduğuna bakıyorum. Senaryo çok önemli. Bizde dramatik yazında çok iyi şeyler çıkabiliyor ama devamlılık ve bolluk olmuyor. Oyuncuda, yönetmende, kamera arkasında çok ileri noktalardayız, çok iyi senaristlerimiz de var ama az" dedi.

'DAVUT, TUTKULU BİR KARAKTER'

Kocaoğlu, canlandırdığı "Davut" karakterine ilişkin ise şunları söyledi: "Davut’un tutkulu bir durumu var ve ben tutkulu karakterleri oynamayı seviyorum. Sınırlarda dolaşmak hoşuma gidiyor, bana oyuncaklı geliyor. Sınırlar tehlikeli çünkü klişeye de düşebilirsin, fark da yaratabilirsin. Derinleşmeni sağlayacak şey öncelikle senaryo. İşin içine aşkın da girmesi başka bir derinlik sağlıyor. Eli silahlı Davut’la çok kuru bir yere de gidebilirdik ama hikâyede Davut’un Sarp’la, belki de ileride Celal Baba’yla çatışmasını doğru besleyen bir durum mevcut. Celal Baba’ya sonsuz bir adanmışlığı, Melek’e de sonsuz bir aşkı var. Birini seçmek durumunda kalabilir. O çatışma hep dinamik ve diri tutacak karakteri." (Kaynak: HT Magazin)

Röportajın tamamı