Zarrab'la Gündeş boşanamıyor

Reza Zarrab'ın avukatı Şebnem Eriş, anlaşmalı boşanma davalarında iki tarafından mahkemeye gitmesi gerektiğini söyledi: Zarrab'ın New York'ta hapiste olması durumu karmaşıklaştırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zarrab ailesinin avukatı Şebnem Eriş, Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ile Ebru Gündeş'in boşanacağı yolundaki haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.  Eriş bu açıklamayı ABD'nin New york kentinde yaptı.

Geçen mart ayında karısı Ebru Gündeş ve çocuğuyla ABD’nin Miami Kenti’ne gidince havalimanında FBI tarafından gözaltına alınan İran kökenli işadamı Reza Zarrab’ın New York'taki davasına devam edildi.

DURUŞMAYI İZLEDİ

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre, İran yaptırımlarını ihlal, ABD’yi dolandırmak, karapara ve bankacılık sahtekârlığı suçlarından tutuklanıp 75 yıl hapis istemiyle yargılanan Zarrab’ın duruşmasını, İstanbul’da bulunan baba Hüseyin Zarrab dahil, tüm Zarrab Ailesi’nin avukatlığını üstlenen, Şebnem Eriş de izledi.

Eriş, Gündeş’le boşanması sürecinde Reza Zarrab’ı temsil edecek edecek. Şebnem Eriş, davayla ilgili gelişmeler nedeniyle son iki aydır New York’a gelip gittiğini belirterek Ebru Gündeş’in henüz bir boşanma davası açmadığını söyledi. Eriş, Zarrab ve Gündeş’in aralarında daha önce yapılmış bir mal paylaşımı anlaşması olduğunu, çocuklarının velayeti için ise görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Eriş, anlaşmalı boşanmalarda Türk mahkemeleri her iki tarafın da mahkeme salonunda bulunmasını istediğinden, Zarrab’ın halen New York’ta hapiste tutuluyor olmasının durumu karmaşıklaştırdığını belirtti.