Sıla: Darbe başarılı olsaydı, darbecilerin podyumuna çıkarlardı

Davut Güloğlu'ndan şikâyetçi olan ünlü sanatçı, tazminat kazanırsa parayı ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlayacağını söyledi. Sıla Yenikapı ile ilgili sözlerinin 'aklanmak için şov yapan bazı ünlülere' olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' için “Yenikapı’daki şova katılmayacağım” diyen Sıla, bu nedenle kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü Davut Güloğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şikâyetçi sıfatıyla ifade veren ünlü sanatçı, "Benimle ilgili kamuoyunda vatan haini algısı yaratmaya çalışmıştır. Bana hakaret eden şüpheliden şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum. Ayrıca tazminat davası da açacağım. Şayet davayı da kazanırsam ihtiyaç sahibi çocukları eğiten bir vakfa bağışlayacağım" dedi.

'DEMOKRASİ KELİMESİNİ ANMAMIŞ KİŞİLER'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nda ifade veren Sıla Gençoğlu şunları söyledi:

"Bu açıklamamdaki kasıt kesinlikle bütün benliği ve inancıyla oraya gelen milyonlarca yurttaş ve demokrasi uğruna şehit olan yurttaşlar değildi. Tam tersi onlar Türkiye'nin yarınlarına, umutlarına ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Benim soruşturma konusu açıklamada kullandığım şov ibaresinden kasıt, geçmişte bu yapıyla (FETÖ) ilişkili olan, onların organizasyonlarına katılan ve kendisine menfaat temin eden darbe girişiminden sonra kendisine yeniden alan açmak ve aklanmak için o podyuma samimiyetsiz bir şekilde çıkıp şov yapan bazı ünlülerdir. Nitekim bu kimseler hayatlarının hiçbir döneminde demokrasi kelimesini anmamış kimselerdir. Ayrıca bu kimselerin şayet hain darbe girişimi başarılı olsaydı, darbecilerin podyumunda çıkacağını düşündüğüm için bu açıklamayı yaptım” (HABER MERKEZİ)