'Robin Williams'ın beynine bir terörist yerleşti'

Robin Williams'ın Lewy cisimcikli demans (LBD) adı verilen nörolojik bir hastalığa yakalandığı ortaya çıktı. Eşi Williams'ın hastalığına ilişkin bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü aktör Robin Williams'ın ani intiharının ardındaki sır perdesi aralanıyor. Robin Williams'ın eşi Susan Schneider Williams, Amerikan Nöroloji Akademisi'nin resmi dergisi için kaleme aldığı makalede Williams'a parkinson teşhisi konduğunu ama esas hastalığının Lewy Cisimcikli Demans  (LBD) adı verilen nörolojik bir rahatsızlık olduğunu açıkladı..

Schneider Williams hastalığı beynin içine yerleşmiş olan bir teröriste, kimyasal silaha benzetiyor. Schneider Williams eşinin vakasının bugüne kadar doktorların görebileceği en berbat örneklerden biri olduğunu iddia ediyor.

LBD, Alzhemier'dan sonraki en yaygın bunama türü olarak biliniyor. Öte yandan bu bunama türü parkinsonla benzer semptomlar gösterdiği için atlanıp teşhis edilemeyebiliyor. Bu yüzden Robin Wiliams'ın bu hastalığa yakalandığı otopsi sürecinde anlaşılabildi. LBD'nin tedavisi yok.

KEŞKE BEYNİMİ YENİDEN BAŞLATABİLSEM

Susan Schneider Williams,  Robin Williams'ın hastalığının ilk defa 2013 yılında evlilik yıldönümlerinde başladığını söylüyor. Williams'ın makalesine göre Robin Williams aklını adım adım kaybediyordu ve bunun kendi de farkındaydı. Bu yüzden hastalığının ilerlediği dönemde karısına “Keşke beynimi yeniden başlatabilsem” dediği ortaya çıktı.

Robin Williams 2014 yılının Ağustos ayında intihar etmişti. (Kaynak: Guardian)