Suriyeli Rami en baba kaçakçı!

Oyuncak kaçakçısı olarak bilinen Suriye asıllı Rami Adham, Finlandiya’da yaşıyor. Adham dört yıldır ülkesinde topladığı ya da satın aldığı oyuncakları Suriye’deki çocuklara götürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rami Adham, dört yıl önce kızı Yasemin'in “Baba bu oyuncakları Suriye’deki çocuklara götür. Oyuncakları kaybolmuştur” sözüyle harekete geçtiğini söylüyor. 2 ayda bir Finlandiya’dan Suriye’deki çocuklara oyuncak götürdüğünü belirten Adham, "Uçakta 60 kiloluk sınır olduğu için her seferde sadece 700 oyuncak götürebiliyorum” diyor.

Habertürk'ten Sami Akbıyık'ın haberine göre Çabalarıyla Suriye’nin Hatay sınırındaki Atme Köyü’ne dört okulun inşa edilmesini sağlayan Adham, “Ben Atme Köyü’ndeki çocuklara insani koşulları yeniden yaratmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 6 çocuk babasıyım ve bir çocuğun nasıl mutlu olduğunu biliyorum. Şimdi onlar için okullar inşa ediyorum” diye mücadelesini anlatıyor

17 yaşına kadar Suriye’nin Halep kentinde yaşayan ve 1989 yılında inşaat mühendisliği okumak için Finlandiya’ya gidip vatandaşlık alan Adham, 2012’de Suriye’de başlayan iç savaşın ardından, “Suriye halkı için bir şeyler yapmalıyım” deyip ülkesine gitmeye karar vermiş.

Bunun üzerine üç yaşındaki en küçük kızı Yasemin’in “Baba al benim bebeklerimi ve oyuncaklarımı Suriye’deki çocuklara götür. Onlar oyuncaklarını bombaların arasında kaybetmişlerdir” isteğinin ardındansa, dört yıl önce ilk Suriye ziyaretini 100 oyuncakla gerçekleştirmiş.

HABERİN TAMAMI