Sonbaharda yapmanız gereken dokuz şey

Sonbaharda eve tıkılıp depresyona girmek zorunda değilsiniz. İşte sonbaharda yapmanız gereken dokuz şey...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapraklar sararıyor, aniden yağmur bastırıyor, yani yaz bitiyor diye depresyona girmeyin. Sonbaharda hem 'iş', hem 'keyif' kontenjanından yapılacak o kadar çok şey var ki!

ESKİ KIYAFETLERİNİZİ 'DOĞRU' DEĞERLENDİRİN

atki-bere

Yağmurlu ve serinleyen hava, dolaplar için yazlık-kışlık değişiminin de habercisidir. Rafları altüst ederken giymediğiniz her bir parçayı ayırın ve cimrilik yapmayın! Geçen yaz veya geçen kış yüzüne bile bakmadığınız kıyafetlere bu sefer 'kıyın', "Seneye belki giyerim" demek yerine ihtiyacı olanlara ulaştırmanın yollarını arayın.

BATTANİYE VE DVD PLAYER'IN 'TOZUNU ALIN'

Evde yakalandığınız yağmurlu bir günün tadı en iyi, bir battaniyenin altına kıvrılıp film veya dizi izleyerek çıkarılır. En sevdiğiniz Yeşilçam filmlerinin DVD'lerini istifleyin, yeni sezonda ilginizi çekecek dizileri tespit edin. Yağmurlu sonbahar günlerinde onlara ihtiyacınız olacak!

FESTİVALLERİ KAÇIRMAYIN!

film-ekimi

Sonbahar, özellikle İstanbul'da yaşayanlar için festival mevsimidir. 12 Ekim'de başlayacak Akbank Caz Festivali'ne veya Film Ekimi'ne geç kalmayın; biletsiz kalmayın.

KİTAP FUARI'NA HAZIRLANIN

Kitap okumanın mevsimi yoktur ama sonbaharda bir bardak çayla çevrilen sayfaların da tadı bir başkadır. Üstelik sonbahar, İstanbul Kitap Fuarı'nın da habercisidir. Kasım sonundaki fuarı kaçırmayın.

MAÇA GİDİN

mac

En son stada ne zaman gittiniz? Sezon hazır yeni açılmışken alın sevgilinizi, arkadaşlarınızı; maçları yerinde izleyin.

EVİ SONBAHARA HAZIRLAYIN

Havaların soğuması, arkadaş toplantılarının da artık çoğunlukla 'dört duvar arasında' yapılması anlamına geliyor. Bu bahaneyle, dağınıklık yaratan tonlarca ıvır zıvırı toplayın, oturma düzenini değiştirip evinizi sonbahar için 'yenileyin'.

BİTKİ ÇAYLARIYLA TANIŞIN

Grip salgınından etkilenmemek için bağışıklık sisteminizi ayakta tutun. Gün içinde ekinezya, ıhlamur, adaçayı ve zencefil gibi yararlı bitkilerin çaylarını tüketin; günde 10 bardak su içmeye çalışın.

STRESİNİZİ ÖRGÜYLE ATIN

orgu

Eskisi kadar 'moda' olmasa da, örgü örmek her zamanki kadar eğlenceli! Kışa kendi atkı ve şallarınızı örerek hazırlanın, günlük stresinizi 'ilmek ilmek' atın.

AYRILMAYIN, BİLÂKİS 'ROMANTİK' TAKILIN

Fotoğraf: Deveion Acker Fotoğraf: Deveion Acker

İlkbahar ve yaz mevsimleri hep yeni ilişkilerle anılırken, 'hüzünlü' sıfatının yapıştırıldığı sonbahar 'ayrılık'la özdeşleştirilir. Oysa kuru yaprakların rüzgarda uçuştuğu serin sonbahar en az ilkbahar kadar romantiktir. Hazır herkes elini eteğini çekmişken sevgilinizle Büyükada'da bir haftasonu geçirin; Kilyos plajlarında yürüyüş yapın; sıcak şarap için.

Etiketler sonbahar